У Донецьку – нічні диверсії. “Переворот” – вияв протистояння ФСБ і ГРУ, – нардеп

 

У ніч із 22-го на 23 листопада сталася “серія диверсій проти штабних структур «1-го армійського корпусу ДНР», дислокованих в Донецьку. Є жертви серед офіцерів штабу «1 АК ДНР», штабів окремої артилерійської бригади і 100-ї бригади (т.зв. «Республіканська гвардія ДНР»)”.
Як передає “Новинарня“, про це заявив координатор групи “Інформаційний спротив”, народний депутат України Дмитро Тимчук, зазначивши, що “розборки російських силовиків” перенеслися з Луганська на Донеччину.

“Російське командування даних структур і структурних підрозділів з початку подій в Луганську висувало ідею об’єднання «ЛДНР» в одне утворення під керівництвом Донецька”, – пояснив Тимчук у дописі на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

За його словами, конфлікт в ОРДЛО є виявом протистояння Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ) та Головного управління генштабу ЗС РФ (колишнє ГРУ).

“У «2-му АК ЛНР» вірними кураторам Ігоря Плотницького залишаються в основному підрозділи розвідки на чолі з начальником розвідки «2-го армійського корпусу».
Не виключено, що на даним момент в ОРДЛО ми спостерігаємо «репетицію» протистояння російських силовиків, яке незабаром очікує Росію“, – додав нардеп.

Читайте також:
СЦКК прогнозує потік біженців з окупованої Луганщини через “переворот ЛНР”

Як інформувала “Новинарня“, 21 листопада центр міста Луганськ, адміністративні будівлі та телерадіокомпанію взяли під контроль військові, які підтримують так званого “главу МВС ЛНР” Ігоря Корнета – бойовика, котрий не погодився з рішенням “ватажка ЛНР” Ігоря Плотницького про його звільненням з посади.
Надвечір в ОРЛО увійшли колони військової техніки бойовиків “ДНР”, а також із Росії, зокрема приватна військова компанія РФ.
Президент Петро Порошенко провів засідання “воєнного кабінету РНБО” у зв’язку з подіями в окремих районах Луганської області.
Ватажок “ЛНР” Ігор Плотницький ввечері 22 листопада був заблокований в підвальних приміщеннях адміністрації в Луганську.

Читайте також:
“Переворот в ЛНР”: що там зараз, які сценарії можливі. ВІДЕО

Росія боїться нападу ЗСУ на “ЛНР” – частина інтервентів поїхала на передову, – Тимчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна