Росія боїться нападу ЗСУ на “ЛНР” – частина інтервентів поїхала на передову, – Тимчук

 

Частина військ збройних сил Росії, які були введені 21 листопада з РФ і ОРЛО, були спрямовані не в Луганськ, а на посилення підрозділів “2-го армійського корпусу ЛНР” на лінії зіткнення.
Як передає “Новинарня“, про це 22 листопада повідомив координатор групи “Інформаційний спротив”, народний депутат України Дмитро Тимчук.

“Частина сил і засобів ЗС РФ, введені вчора в «ЛНР», минаючи Луганськ, спрямовані на посилення підрозділів «2-го АК ЛНР» на лінії фронту“, – написав він на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Тобто Кремль більше, ніж втрати контролю над ситуацією в Луганську, боїться, що ЗСУ скористаються цією ситуацією і перейдуть в масштабний наступ”, – додав Тимчук.

Він також зазначив: “Те, що введені вчора в Луганськ військовослужбовці ЗС РФ і російської ПВК (приватної військової компанії) фактично не перешкоджають діям підконтрольних «главі МВС ЛНР» Ігорю Корнету (а частина їх навіть бере участь в силових діях проти оточення Ігоря Плотницького), свідчить, що Кремль все ж зробив ставку на Корнета. Хоча, не виключено, тільки «транзитом» – для подальшої передачі повноважень главі «ДНР» Олександру Захарченку зі злиттям «ЛНР» і «ДНР».
Чи зможе Плотницький повернути собі прихильність Москви (а в нього, судячи з усього, залишилися лічені години) – велике питання”.

У цей час так зване “міністерство внутрішніх справ ЛНР” заарештувало понад 20 співробітників “генпрокуратури ЛНР”, повідомляє російська “Новая газета” з посиланням на свої джерела.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що питання про можливість об’єднання територій, підконтрольних угрупованням “ДНР” і “ЛНР” – “внутрішня справа самих республік”.
Так він відповів на питання журналіста, чи може Кремль підтримати такий крок, передає РІА “Новини”.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 21 листопада президент Петро Порошенко провів засідання “воєнного кабінету РНБО” у зв’язку з подіями в окремих районах Луганської області.
Цього дня центр міста Луганськ, адміністративні будівлі та телебачення взяли під контроль військові, які підтримують так званого “главу МВС ЛНР” Ігоря Корнета – бойовика, котрий не погодився з рішенням “ватажка ЛНР” Ігоря Плотницького про його звільненням з посади.
Надвечір в ОРЛО увійшли колони військової техніки бойовиків “ДНР”, а також із Росії, зокрема приватна військова компанія РФ.

Читайте також:
“Переворот в ЛНР”: що там зараз, які сценарії можливі. ВІДЕО

 Удар в спину: війська “ДНР” окупували Луганськ. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна