Нові правила носіння військової форми та знаків розрізнення ЗСУ: ПОВНИЙ АЛЬБОМ

 

20 листопада міністр оборони Степан Полторак підписав наказ Міністерства оборони України № 606 “Про затвердження Правил носіння військової форми одягу та знаків розрізнення військовослужбовцями Збройних сил України та ліцеїстами військових ліцеїв”.

За інформацією Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ, яке очолює полковник Дмитро Марченко, копітка робота фахівців щодо розробки і затвердження нових Правил носіння військової форми тривала понад рік.

Як інформувала “Новинарня“, розпочався процес із розробки групою Віталія Гайдукевича нових предметів військової форми одягу, які затвердив президент України 5 липня 2016 року.

Наказ МОУ №606 видано на зміну застарілому наказу №150 від 12 червня 1995 року.

Найближчим часом наказ №606 пройде державну реєстрацію у Міністерстві юстиції України.
Після цього відбудеться офіційне оприлюднення Правил, зазначили в прес-службі Міноборони.

Згідно з наказом № 606, начальник Тилу ЗСУ має в місячний термін розробити та подати на затвердження план переходу військовослужбовців на носіння нової форми одягу та забезпечити його своєчасне виконання.

Носіння старої форми (і повсякденної, і парадної) та знаків розрізнення до неї дозволяється до 1 січня 2019 року.

Начальник Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України Дмитро Марченко акцентує на основних аспектах затверджених міністром оборони Правил носіння військової форми одягу та знаків розрізнення військовослужбовців:

  • затверджені правила носіння нових елементів форми, які були введені з 2013 року;
  • повністю нова символіка;
  • нові знаки розрізнення;
  • нові берети, їх кольорова гамма та призначення;
  • новий підхід до нарукавних знаків;
  • нові знаки розрізнення військових звань та розміщення їх на погонах від ліцеїстів до генералів.

“Розпочався ще один етап в реформуванні сучасних Збройних сил України!”, — наголосив полковник Марченко.

На Гугл-диску доступний повний текст наказу про Правила носіння військової форми одягу та знаків розрізнення військовослужбовцями ЗСУ із додатками та альбомами >>>

Одна з ілюстрацій:

Питання, що цікавить багатьох: “Всім категоріям військовослужбовців під час бойових та навчально-бойових завдань дозволяється носіння бороди та вусів за умови, що вони мають відповідати вимогам гігієни і не заважати використанню засобів індивідуального захисту та носінню спорядження”.

Читайте також:
“Вовкулака, хорунжий і хрест Богуна”.
Нові однострої і знаки розрізнення ЗСУ – повне портфоліо (станом на липень 2016)

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна