Радбез США дав зелене світло виділенню Україні “джавелінів”. Слово за Трампом

 

Президентові США Дональду Трампу запропонують ухвалити фінансування та продаж протитанкових ракет Україні.

Цей крок спрямований на стримування агресії з боку проросійських сепаратистів, заявив у інтерв’ю ABC News офіційний представник Держдепартаменту США, передає “Європравда“.

“Рада національної безпеки вирішила під час засідання у вівторок (14 листопада) дати зелене світло на виділення грантового пакету у розмірі 47 мільйонів доларів уряду України на купівлю американської оборонної зброї, включаючи потужні протитанкові ракети Javelin”, – ідеться в повідомленні.

Якщо Трамп схвалить таку угоду, це буде серйозна зміна партійної платформи республіканців.

Коли Трамп був кандидатом у президенти, до неї було внесено поправки, за якими підтримку України “летальною оборонною зброєю” замінили більш розмитим визначенням “належна допомога”, зазначає ABC News.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон і міністр оборони генерал Джеймс Меттіс з червня обговорюють питання озброєння України. Вони наполегливо рекомендують виділити фінансування та продати Україні протитанкові ракети.

Схвалити продаж протитанкових ракет повинні Дональд Трамп та Конгрес США. За словами представника Держдепу, у найближчі тижні відбудеться зустріч, присвячена обговоренню цієї теми.

Попри прохання Києва, Вашингтон рішенням Конгресу про виділення Україні оборонної допомоги у вересні 2017 року не передбачив надання протитанкових ракет.
Тепер у Сенаті США кажуть про зміну політики уряду щодо надання Україні оборонних озброєнь.
“За попередньої президентської адміністрації США не планували відправляти Україні оборонні озброєння, зараз це змінюється”, – заявив днями сенатор-республіканець Джим Інгофф.

Читайте також:
Пентагон дав Білому дому рекомендацію виділити Україні “джавелінів” на $50 млн., – ЗМІ

Порошенко вже не просив у Трампа “Джавеліни”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна