Путін дав ватажкам ОРДЛО відмашку на обмін полоненими

 

Президент РФ Володимир Путін зв’язався по телефону з ватажками так званих Донецької і Луганської “народних республік” Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким і поставив їх до відома, що він підтримав оприлюднену цього ж дня ініціативу лідера руху “Український вибір” Віктора Медведчука щодо обміну полоненими між Україною і “ДНР/ЛНР”.

Про це повідомив ввечері 15 листопада прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, інформує російська агенція РІА “Новости”.

“Після звернення раніше сьогодні Віктора Медведчука і з урахуванням підтримки цієї ініціативи патріархом Московським і всієї Русі Кирилом Володимир Путін увечері переговорив по телефону з керівниками ДНР і ЛНР Захарченком та Плотницьким… Путін повідомив співрозмовникам, що він підтримав пропозицію Медведчука про масштабний обмін утримуваними з обох сторін особами”, – сказав Пєсков.

“Захарченко та Плотницкий в цілому підтримали цю ініціативу”, – додав Пєсков.

За його словами, ватажки “ДНР” і “ЛНР” також “звернули увагу на те, що ще належить додатково опрацювати це питання з представниками української сторони”.

Як писала “Новинарня“, в середу, 15 листопада, Віктор Медведчук на зустрічі з Путіним повідомив, що Україна готова звільнити 306 осіб у рамках обміну полоненими в Донбасі. В свою чергу Київ чекає від бойовиків звільнення 74 громадян України.

Пізніше стало відомо, що ця зустріч відбувалася за присутності патріарха Московського і всієї Русі (РПЦ) Кирилом у Воскресенському Ново-Єрусалимському монастирі в Істрі Московської області.

На переговорах із Путіним його кум Медведчук нагадав, що обміни полоненими між “ДНР/ЛНР” та Україною не відбуваються вже 14 місяців.

Представниця України на переговорах щодо звільнення заручників Ірина Геращенко, відповідаючи на запитання “Новинарні“: “Обмін 306 на 71 – це пропозиція України чи лише Медведчука?” зазначила: “Давайте дочекаємося відповіді на пропозицію. А тільки потім будемо говорити про деталі”.

 

Як відомо, українська сторона неодноразово висловлювала готовність передати бойовикам для обміну заручниками більше 300 людей, але бойовики ОРДЛО зривають обмін, висуваючи необґрунтовані вимоги звільнення також осіб, які не мають відношення до подій на Донбасі.
Також в списку представників ОРДЛО – ті, хто скоїв тяжкі злочини проти України, в тому числі важкі вбивства.

Проросійський політик Віктор Медведчук від імені України бере участь в мінських переговорах щодо Донбасу та причетний до процесу обміну заручниками. Зокрема, за його участі була звільнена Надія Савченко.

Україна заявляє про 157 своїх заручників в ОРДЛО.

Наприкінці вересня Україна оголосила нову пропозицію щодо обміну заручників – 88 на 313.

Читайте також:
У Кропивницькому пройшов марш на підтримку спецпризначенців,
які вже 1000 днів у полоні “ДНР”. ВІДЕО

Мінська група: ОРДЛО включило в списки на обмін росіянина Агєєва.
І виключило 20 кримінальників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна