Нова пропозиція України з обміну заручників до ОРДЛО – 88 на 313, – Геращенко

 

Київ встановив перебування на території ОРДЛО 88 українських заручників і готовий передати на обмін 313 прибічників сепаратистів.
Про це на брифінгу у парламенті 21 вересня повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

Вона нагадала, що 20 вересня в Мінську Тристороння контактна група знову обговорювала питання щодо полонених.

“Нам вдалося встановити 88 наших заручників із 144-х, де вони знаходяться”, – сказала Геращенко.

За її словами, українська сторона готова передати бойовикам “на звільнення 313 осіб”, яких дозволяє передати українське законодавство, в обмін на українських заручників.

Також Ірина Геращенко повідомила, що відпущена судом Харкова під домашній арешт екс-мер Слов’янська Неля Штепа відмовилася йти на обмін до бойовиків.

За її словами, Нелю Штепу включили бойовики у свої “списки на звільнення”, але “сама пані Штепа, яка кликала бойовиків і війну на територію України, відмовилася категорично бути учасницею цього обміну, тому що вона, мабуть, як ніхто інший, знає ціну цієї війни, яку кликала”.

При цьому Геращенко висловила занепокоєння тим, що за три роки розслідування “справи Штепи” про сепаратизм вона не доведена до логічного кінця.

Нагадаємо, 6 вересня після чергового засідання у Мінську представник України в гуманітарній робочій підгрупі ТКГ Ірина Геращенко повідомила, що українська сторона чекає на відповідь РФ на пропозицію про обмін заручників за формулою “309 на 87”.

20 вересня українська сторона в Мінську на переговорах Тристоронньої контактної групи не отримала відповіді РФ на пропозицію про обмін за цією формулою.

Як заявила прес-секретар екс-президента України, представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер, “у рамках гуманітарної підгрупи українська сторона передала представникам ОРДЛО своє бачення умов звільнення українських заручників. Своєю чергою, Україна готова до компромісу для звільнення наших громадян. Чекаємо на відповідь на цю пропозицію від РФ і ОРДЛО”.

Читайте також:
З початку АТО звільнено 3138 заручників.
СБУ готова до широкого компромісу для великого обміну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна