Найкраща вчителька України Македон, яка поїхала в Британію працювати доглядальницею, звинуватила ЗМІ в наклепі

 

Закарпатська вчителька Віолетта Македон, яка у 2016 році отримала від президента Порошенка звання “педагог року” та звання “заслужений вчитель України”, закликала не спекулювати її рішенням поїхати працювати за кордон доглядальницею.

У Лондоні Віолетта працює в родині, яка займається фотобізнесом (чоловік – британець,  дружина – українка). Македон доглядає за 80-річним дідусем, гуляє з ним по місту, відвідує музеї, театри, парки тощо.

Видання “Прозахід”, яке першим повідомило про переїзд молодої заслуженої вчительки в Британію, зазначило, що після двох місяців розлуки Македон навідалася в рідне Берегово, бо тут залишився її син-десятикласник Павло.

Інші ЗМІ, переказуючи статтю про Македон, стверджують нібито з її слів, що умови праці в Україні для Віолетти нестерпні, перспективи – туманні і для вчителів, і для самої самої країни, й повертатися вона не планує.

Після того, як цю новину почали активно обговорювати, колишня вчителька берегівської ЗОШ №5 сама звернулася до журналістів у мережі Facebook.

У коментарі виданню “Страна” Віолетта Макогон підтвердила, що дійсно переїхала в Лондон. При цьому вона уточнила, що про “нестерпні умови праці” в Україні, які нібито спонукали на переїзд, вона нічого не говорила.

“Переїхала? Так. Нестерпні умови праці, про які з моїх слів написали всі ЗМІ? Ні! Навпаки”, – сказала вона.

“Це все перебрехали журналісти. Спочатку вийшла стаття в місцевому західноукраїнському виданні. Там було майже все правильно, але, щоправда, теж був рядок не мій. Я сказала, що в Лондоні мене чекають не “кращі” перспективи, а “інші” перспективи. Я мала на увазі, що люблю розвиватися і хочу спробувати себе в різних сферах. А потім цю статтю почали передруковувати інші, вигадуючи текст від себе.
Я вже звернулася до одного з таких ганебних видань з приводу наклепу. Прошу вас написати, що мене дуже засмучує той факт, що “етика” певних журналістів не знає кордонів”, – сказала вчителька.

Вона зазначила, що вдячна школі, в якій працювала і розвивалася. А підштовхнуло Віолетту до переїзду бажання подорожувати, поліпшити мову й дати освіту синові.

Також Македон пояснила, чому зважилася на зміну діяльності – зі шкільної вчительки в доглядальниці: “Не можу ж я тут (у Лондоні) відразу працювати вчителем! Тим більше англійської мови. Українка викладає англійську британцям? Сподіваюся, з часом це стане можливим, а поки – покращую знання мови. Думала, до речі, про те, щоб викладати українську нашій діаспорі тут. Хочу приносити користь Україні і надалі”.

Читайте також:
У Польщі став суперпопулярним серіал про чотирьох заробітчанок з України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.