Акції окупантів проти кримських татар: обстріл із рушниці та обшук в учительки

 

Одразу дві акції, спрямовані проти кримських татар, відбулися 16 листопада в окупованому РФ Криму.

У селі Курське Білогірського району зловмисник із рушниці обстріляв маєток Джафера Аметова – колишнього депутата місцевої ради, члена місцевого меджлісу. Внаслідок обстрілу було пробито ворота, вхідні двері, пошкоджено стіни будинку, автомобіль, але ніхто не постраждав.

Окупаційна поліція РФ встановила особу нападника – ним виявився односелець потерпілого. При цьому силовики кажуть, що обстріл був випадковим, оскільки чоловік просто не вміє поводитися зі зброєю.

Натомість активісти кримськотатарського народу називають обстріл у Курському “акцією залякування”. Про це виданню “Крим. Реалії” розповів Заїр Смедляєв.

“Завдання налякати не тільки його, а й сусідів. Розрахунок на те, що тому, хто це робить, все зійде з рук, адже розслідуванням справ стосовно кримських татар «правопохоронні органи» особливо не займаються. Ніхто не знайшов ні вбивцю Решата Аметова, ні викрадача Ервіна Ібрагімова“, – зазначив Смедляєв.

У селі Пушкіне Совєтського району російські силовики провели обшук у будинку вчительки кримськотатарської мови Ленари Мустафаєвої, під час якого затримали чоловіка.

Про це йдеться в повідомленні об’єднання “Кримська солідарність” у соцмережі.

За даними очевидця подій Рідвана Меметова, силовики відвезли до Севастополя чоловіка вчительки – Мустафу Мустафаєва.

Меметов також повідомив, що Ленарі Мустафаєвій стало зле після обшуку і затримання чоловіка.

Обыск в Советском районе, 16 ноября 2017 года

На відео, яке опублікував Меметов у ФБ, чути, що силовики погрожували “закрити” Мустафаєву на 15 діб за “образу співробітника поліції”.

Очевидець стверджує, що в селі Пушкіне 16 листопада провели два обшуки.

Міністерство закордонних справ України висловило протест Росії через обшук у вчительки кримськотатарської мови Ленари Мустафаєвої.
Про це 16 листопада спікер МЗС Мар’яна Беца повідомила у “Твіттері”.

“Окупант посилює тиск на кримських татар. Створює «умови» для примусової депортації. Висловлюємо черговий протест РФ”, – написала Беца.

Читайте також:
Кримський марафон: татари вже вдруге зібрали
багатотисячну суму штрафу монетами 10 рублів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна