Матіос прозвітував за три роки роботи військової прокуратури

 

За три роки роботи військової прокуратури було затримано 1968 осіб.
Про це на брифінгу 15 листопада заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає “112 Україна”.

“За три роки військові прокурори і слідчі затримали 1968 осіб – це люди, які були піддані арешту, проведено більше 6,6 тис. обшуків, майже 10 тис. таких слідчих дій, як виїмка документів, тимчасовий доступ.
За весь період існування військової прокуратури було допитано 115 тис. чоловік, арештовано реального майна на суму майже 570 млн. грн. До держави реальними грошима було повернуто 326 млн. грн. на державний казначейський рахунок. До суду було направлено 10,7 тис. обвинувальних актів відносно тих людей, які вчинили військові та інші злочини”, – заявив Матіос.

 

Він зазначив, що понад 400 вироків було винесено стосовно осіб, причетних до корупції.

“Крім цього, за ці три роки військова прокуратура направила в суд понад 700 проваджень з ознаками корупції, які не підслідні НАБУ, з яких вже отримано понад 400 вироків стосовно винних осіб”, – заявив Матіос.

Крім того, глава ГВП додав, що за час існування військової прокуратури 11 військових прокурорів заявили, що до них приходили з метою дати хабар.

Як відомо, Анатолій Матіос претендує на посаду директора Державного бюро розслідувань.

Читайте також:
“І на сонці бувають плями”. Матіос визнав свою помилку з “тепловізором Шокіна”

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна