Бойовики “ЛНР” висунули нову умову відкриття КПВВ “Золоте”

 

Сепаратисти “ЛНР” висунули нову вимогу для відкриття контрольного пункту в’їзду-виїзду “Золоте” – вони вимагають від України розведення важкої техніки в Станиці Луганській.

Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко після засідання гуманітарної підгрупи ТКГ в Мінську 15 листопада.

“Сьогодні висунуто чергову передумову [відкриття КПВВ “Золоте”] – шантаж: мовляв, тільки після розведення важкої техніки в Станиці Луганській (яка щотижня обстрілюється). Звернулася до координатора з вимогою дати оцінку цьому новому шантажу, й черговим “передумовам”, – написала Геращенко у “Фейсбуці”.

Нагадаємо, раніше уповноважена президента з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко після засідання ТКГ в Мінську 18 жовтня заявляла, що КПВВ “Золоте” буде відкрите “найближчими днями”.

Як повідомляла “Новинарня“, на попередньому засіданні ТКГ 4 жовтня Тристороння контактна група підтримала ініціативу голови СММ ОБСЄ Ертурула Апакана про відкриття КПВВ “Золоте” 20 жовтня 2017 року.
Відповідне рішення лідерів “нормандської четвірки” було прийнято ще півтора роки тому, проте бойовики ОРЛО продовжують блокувати це питання.

Читайте також:
Геращенко про гуманітарну підгрупу в Мінську:
“ви навіть не уявляєте, хто зараз керує ОРДЛО”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна