Рада ухвалила в першому читанні урядовий проект держбюджету

 

Верховна Рада ухвалила в першому читанні урядовий проект державного бюджету України на 2018 рік із низкою поправок згідно з висновком Бюджетного комітету.

За постанову “Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2018 рік”. до законопроекту №7000-П ввечері 14 листопада проголосували 260 народних депутатів.

Представляючи законопроект, заступник міністра фінансів Сергій Марченко закликав підтримати рішення комітету, щоб продовжувати роботу над бюджетом.

“Просимо підтримати висновок комітету в зазначеній редакції з тим, щоб ми, вже відстаючи від графіку, могли активно відпрацювати їх і далі рухатися по бюджетному процесу”, – сказав він.

У свою чергу, заступник голови профільного парламентського комітету Сергій Мельник оголосив рішення комітету – рекомендувати парламенту ухвалити проект держбюджету-2018 за основу з низкою пропозицій комітету, викладених у висновку за результатами розгляду проекту.
Також Мельник запропонував підтримати поправку про реалізацію митного експерименту в 2018 році, згідно з якою щомісячні індикативні показники надходжень митних платежів до загального фонду держбюджету-2018 будуть розраховуватися з урахуванням індексу споживчих цін у 2017 році.

Підсумовуючи обговорення, присутній в парламенті прем’єр-міністр Володимир Гройсман відзначив, що урядовий проект є бюджетом економічного розвитку і повною мірою враховує інтереси децентралізації.

“Багато було мудрих думок у цьому залі, і у нас буде час, щоб ми відпрацювали кожну пропозицію і врахували її. Ми абсолютно відкриті для якісної співпраці й вважаємо, що розвиток національної економіки – пріоритет номер один”, – сказав глава уряду.

Читайте також:
Держбюджет України-2018 уперше перевищить трильйон гривень

Проект бюджету-2018: на оборону й безпеку планують
виділити на 30 млрд. більше, – РНБО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.