АТО: противник масово застосовує міномети, два бійці поранені

 

Оперативна обстановка у районі проведення АТО залишається складною. Особливо активно противник порушує домовленості про припинення вогню ввечері та вночі.
Загалом за минулу добу, 13 листопада, бойовики на Сході 33 рази порушили перемир’я. Зокрема 19 разів – після 18:00. Військовослужбовці Збройних Сил України 23 рази відкривали адекватний вогонь у відповідь.
У результаті ворожих обстрілів два українських військовослужбовці зазнали поранення.

За темної пори доби на Луганському напрямку ворог різко збільшив кількість обстрілів. Зокрема, застосовуючи міномети калібру 120 мм, гранатомети та стрілецьку зброю окупанти чотири рази обстріляли захисників Новотошківського. З такого ж озброєння російські найманці відкривали вогонь по наших укріпленнях в районі Травневого. Застосовуючи піхотне озброєння бойовики також порушували перемир’я неподалік Троїцького, Кримського, Зайцевого і Луганського.
У зведенні станом на 18:00 ішлося про обстріл зі 120-мм міномета та стрілецької зброї поблизу Луганського, з міномета 82 мм – неподалік Лопаскиного та Троїцького.

На Донецькому напрямку з гранатометів та стрілецької зброї декілька разів були обстріляні наші позиції у передмісті Авдіївки. Під вогонь противника з 82-мм міномету і стрілецької зброї потрапили оборонці Мар’їнки, а поблизу Маріуполя російсько-терористичні війська випустили п’ять мін калібру 120 мм по захисниках Павлополя. У цьому ж районі під гранатометний вогонь потрапили опорні пункти неподалік Широкиного.
Раніше в районі Маріуполя ворог випустив близько двох десятків мін калібру 120 і 82 мм по захисниках Водяного.

Читайте також:
Інформатора “ДНР” посадили на 4,5 роки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна