Інформатора “ДНР” посадили на 4,5 роки

 

Приморський районний суд Одеси засудив до чотирьох років і п’яти місяців позбавлення волі організатора інформаторської мережі терористичної організації “ДНР”.
Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“Наприкінці 2015 року співробітники спецслужби встановили, що четверо інформаторів за завданням кураторів із так званої «ДНР» збирали у різних містах України та передавали терористам дані про сили антитерористичної операції. Зловмисники, зокрема, повідомляли кураторам про позивні, радіочастоти, місця дислокації, кількість особового складу, озброєння і бронетехніки та позиції українських військових. Оперативники СБ України затримали організатора мережі під час перетину лінії розмежування для отримання інформації від агентів”, – сказано в повідомленні Служби безпеки України, яка розслідувала справу.

Рішенням суду організатора визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. (“створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації” – караються позбавленням волі на строк від 8 до 15 років).

Вирок набрав законної сили, зазначили в СБУ.

Читайте також:
“Е*ните – сразу попадете! Пусть сдохнут!”
Як на Донбасі вираховують коригувальників “ДНР”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна