У справі Курченка суд конфіскував нафтопродуктів на 800 мільйонів

 

Київський райсуд Одеси в рамках розслідування схем бізнесмена Сергія Курченка конфіскував нафтопродукти на суму понад 800 млн. гривень.
Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган 13 листопада.

В Одеській області конфіскували близько 100 тис. тонн нафтопродуктів у рамках розслідування “злочинної схеми Курченка”.

“Вказане паливо надійшло на територію України для реалізації злочинною організацією під керівництвом Курченка без сплати митних платежів. Загальна вартість конфіскованого за рішенням Київського районного суду Одеси палива складає понад 800 млн. гривень”, – написала Сарган у “Фейсбуці” 13 листопада.

За її словами, через те, що в ході розслідування суд дозволив реалізацію арештованого палива, в даному випадку застосована спеціальна конфіскація за всіма цими нафтопродуктами або коштами, одержаними від їх реалізації, у тому числі відсотків.

Частина конфіскованого палива перебуває на нафтобазах.

“Крім того, від реалізації частини нафтопродуктів до бюджету у вигляді податків вже виплачено понад 300 млн. гривень, на рахунках банківських установ перебуває понад 100 млн гривень, на які нараховано понад 13 млн. гривень відсотків тощо”, – додала Сарган.

Читайте також:
ФК “Металіст” конфіскували в Курченка на користь держави

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна