ФК “Металіст” конфіскували в Курченка на користь держави

 

Харківський футбольний клуб “Металіст” повертається із власності українського олігарха-втікача Сергія Курченка у державну власність.
Про це 3 жовтня повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

“Ми можемо з гордістю повідомити харків’янам, що футбольний клуб “Металіст” належатиме не втікачам-клептократам, а харків’янам”, – сказав Луценко на брифінгу в Харкові, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Це вже другий випадок спецконфіскації саме майна, не грошей. Перший був Одеський нафтопереробний завод”, – додав генпрокурор.

Юрій Луценко зазначив, що футбольний клуб повертається від Сергія Курченка до держави, а далі “виконавчі органи країни ухвалять рішення про його використання”.

“Можливий варіант передання в управління муніципальне, можливо, конкурс для інвесторів, можливо, інші варіанти, які вже перебувають поза моєю компетенцією”, – сказав генпрокурор.

Міністр юстиції Павло Петренко, також присутній на брифінгу, подякував Генпрокуратурі за те, що слідчі змогли на підставі чинного закону домогтися в суді відповідного вироку і рішення про спецконфіскацію.

Як відомо, в грудні 2012 року група компаній “Газ Україна” (після проведення ребрендингу – СЄПЕК / ВЕТЭК) Сергія Курченка досягла домовленостей щодо придбання ФК “Металіст” у бізнесмена Олександра Ярославського, який склав із себе повноваження президента клубу.
Після втечі з України Курченко припинив фінансування клубу.
У квітні 2016 року Комітет з атестації футбольних клубів Федерації футболу України відмовив “Металісту” у видачі атестата на участь в чемпіонаті України сезону 2016-2017 років через борги перед працівниками і позбав клуб професійного статусу.
9 червня 2017 року Господарський суд Харківської області порушив справу про банкрутство ПАТ “Футбольний клуб” Металіст “, підконтрольного Курченку.

ФК “Металіст” – срібний призер чемпіонату України 2012/13, шестиразовий бронзовий призер чемпіонатів України, чвертьфіналіст Ліги Європи УЄФА 2011/12.

Із 2017 року в другій лізі виступає новий професійний клуб, створений у Харкові – “Металіст 1925”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна