У військах відзначили ювілей Почесної варти МІНОБОРОНИ УКРАЇНИ, створеної 1962 року в СРСР

 

У командуванні Сухопутних військ ЗС України відбулися заходи з нагоди 55-річчя створення Почесної варти Міноборони України та 25-річчя оркестру Почесної варти окремого київського полку президента України.

Як передає “Новинарня“, про це 10 листопада повідомила прес-служба МОУ.

Під час урочистостей офіцери, військовослужбовці та працівники Збройних сил України із Почесної варти МОУ отримали відомчі нагороди та відзнаки.

“І як генерал, і як діючий військовий комендант, якому підпорядковується Почесна варта, хочу сказати, що вони завжди надихали на подвиги. Нинішнє покоління чітко і якісно виконують поставлені завдання, а військова підготовка вражає. Хочу подякувати за все, що ви робите”, – сказав військовий комендант міста Києва генерал-майор Віктор Корній.

Завершився захід святковим концертом, який забезпечував військовий оркестр Почесної варти.

Довідка “Новинарні

Насправді йдеться про радянську традицію та підрозділ, заснований 55 років у Київському військовому окрузі ЗС СРСР.

10 листопада 1962 року наказом командувача Червонопрапорного Київського особливого військового округу в Білій Церкві на базі 6-ї мотострілецької роти 229-го мотострілецького полку була створена позаштатна рота Почесної варти.
Першим її командиром став капітан Віталій Решетніков.

У 1975 році роту Почесної варти було передислоковано до Києва та розташовано в 427-му полку Цивільної оборони СРСР.

Зі здобуттям незалежності України роту Почесної варти було спочатку введено до штату окремої бригади охорони Генерального штабу ЗС України.
Після кількох реорганізацій роту Почесної варти Міністерства оборони України було переформовано в батальйон і 15 лютого 2001 року введено до складу окремого Новоросійсько-Київського Ордена Червоного Прапора полку президента України.

ПВ використовується в офіційних державних церемоніях, які проводяться за участю глави держави.
Військові цього підрозділу зустрічають в Україні та віддають шану президентам, головам урядів іноземних держав, міністрам оборони та начальникам генштабів, які прибувають з офіційними візитами в Україну. Також вони беруть участь в урочистих засіданнях на честь знаменних дат, церемоніях вручення нагород та вірчих грамот, підписання договорів, офіційних прийомів, виконаннях військового ритуалу з покладання вінків, відкриття пам’ятників, у парадах тощо.

Музичний супровід державних заходів забезпечують військові музиканти оркестру Почесної варти Міністерства оборони України.

Читайте також:
У музеї Нацгвардії України її пращурами названо НКВС, – Гайдукевич

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна