Операторів БПЛА для армій “ДНР/ЛНР” готують у російському Липецьку, – “ІС”

 

Операторів безпілотних літальних апаратів з числа бойовиків “ДНР/ЛНР” готують у навчальних центрах в Росії.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться у зведенні групи “Інформаційний спротив” 10 листопада.

“Черговим фактом підпорядкування підрозділів «1 АК ДНР» і «2 АК ЛНР» (армійських корпусів – “Н”) російському командуванню є підготовка військових фахівців найдефіцитніших спеціальностей у навчальних центрах на території РФ. Так, встановлено, що оператори БПЛА зі складу «1 АК ДНР» і «2 АК ЛНР» проходять навчання та перепідготовку в 4-му центрі бойового застосування й підготовки льотного складу ВКС РФ у місті Липецьк (РФ)”, – сказано в повідомленні.

У зведенні “ІС” також ідеться про те, що для забезпечення армійських корпусів “ДНР/ЛНР” протягом останнього тижня з території Росії було доставлено близько 2900 тонн паливно-мастильних матеріалів. З них близько 1500 тонн – на залізничну станцію Красна Могила (м. Іловайськ, Луганська область), і близько 1400 тонн – на станцію Іловайськ (Донецьк область).

Як повідомляла “Новинарня“, останніми днями у зв’язку з погіршенням погодних умов бойовики були змушені скоротити інтенсивність ведення повітряної розвідки із застосуванням безпілотних літальних апаратів.

Читайте також:
“Антонов” презентував безпілотник оперативно-тактичного рівня “Горлиця”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна