“Антонов” презентував безпілотник оперативно-тактичного рівня “Горлиця”

 

На базі держпідприємства “Антонов” 8 листопада відбувся перший демонстраційний політ безпілотного літального апарата оперативно-тактичного рівня “Горлиця”.

У випробуваннях взяв участь секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО.

За словами Турчинова, коли Україна починала протистояти російській агресії в 2014 році, “у нас на фронті взагалі не було безпілотних літальних апаратів”.
” зараз ми маємо велику кількість вироблених на українських підприємствах безпілотних комплексів тактичного рівня”, – сказав він, додавши, що випробування пройшли також і БПЛА бойового застосування, і “в нас серед українських виробників БПЛА тактичного рівня існує навіть конкуренція”.

За словами Турчинова, ударний БПЛА “Горлиця” від “Антонова” здатний безперервно триматися у польоті 7 годин, працювати  на висоті 5 тисяч метрів, дальність його польоту – понад тисячу кілометрів.

За технічними характеристиками БПЛА здатний виконувати різні функції, зокрема вести розвідку, забезпечувати координацію вогню, а також вогневе ураження супротивника, використовуючи ракети “повітря-земля”.

БПЛА Горлиця

“Український мілітарний портал” уточнює, що БПЛА “Горлиця” створено для оснащення перспективного мобільного тактичного безпілотного авіаційного комплексу (ТБПАК) для потреб Сухопутних сил Збройних сил України. Він складатиметься з чотирьох таких БПЛА, наземної станції керування та засобів забезпечення старту й посадки літальних апаратів, їх транспортування та ремонту.

ТБПАК призначений для ведення повітряної оптико-електронної розвідки, вдень та вночі, в простих та складних метеоумовах, передачі на командний пункт бригади (батальйону) розвідувальної інформації про цілі (об’єкти) супротивника для забезпечення ефективного застосування механізованих (танкових) бригад, дивізіонів ракетних військ та артилерії, а також ескадрилій армійської авіації Сухопутних військ.

За словами Олександра Турчинова, саме за такими безпілотниками – майбутнє.

“Як тільки ми відпрацюємо оперативно-тактичний і оперативний рівень, наступним кроком буде створення БПЛА стратегічного рівня”, – заявив Туричнов.

Читайте також:
Турчинов благословив на війну безпілотник ударної дії “Сокіл”. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна