Турчинов благословив на війну безпілотник ударної дії “Сокіл”. ФОТОРЕПОРТАЖ

На полігоні в смт Гончарівське Чернігівської області відбулися вдалі випробування безпілотного літального апарату ударної дії “Сокіл”.
Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після завершення випробувань у четвер, 14 вересня, інформує прес-служба РНБО.

За словами Турчинова, одне із завдань, яке ставила Рада нацбезпеки перед вітчизняним обороно-промисловим комплексом, – “налагодження виробництва якісних безпілотних літальних апаратів бойового застосування”.

“Розвідувально-ударний комплекс «Сокіл» (…) складається з однієї розвідувальної та трьох ударних бойових машин, тому він здатний знаходити та точно вражати цілі, використовуючи, залежно від завдань, боєприпаси фугасної, осколково-фугасної та термобаричної дії”, – відзначив Турчинов.

Він додав, що випробування відбувалися в надзвичайно складних метеоумовах  “пориви вітру були 14-17 метрів на секунду”.

“Незважаючи на ці проблеми, фактично всі завдання, які були поставлені, – виконані, цілі – уражені”, – зазначив Олександр Туричнов.

Фотогалерея:

Розвідувально-ударний безпілотний комплекс Сокіл - Розвідувально-ударний безпілотний комплекс Сокіл - 2 вибух Розвідувально-ударний безпілотний комплекс Сокіл - 2 Розвідувально-ударний безпілотний комплекс Сокіл - 1 Розвідувально-ударний безпілотний комплекс Сокіл - 4 Розвідувально-ударний безпілотний комплекс Сокіл - 5
<
>

Секретар РНБО підкреслив, що цей безпілотник – продукт успішної кооперації чернігівського підприємства “Чезара” з польськими партнерами».

“Випробування відбулися успішно, продемонстрували ефективність цих безпілотних комплексів. Наступний крок – поставити їх на озброєння та ефективно використовувати у бойових умовах”, – сказав Турчинов.

Після наради з виробничниками та військовими він також повідомив, що найближчим часом будуть представлені нові моделі ударних БПЛА “значно більшої дальності застосування та з потужнішими бойовими характеристиками”.

Читайте також:
Турчинов показав успішні випробувальні запуски ракет

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна