Доба АТО: 19 обстрілів, один загиблий біля шахти “Бутівка”

 

За минулу добу, 8 листопада, незаконні збройні формування 19 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України. Вогнем у відповідь українські війська 13 разів жорстко придушували активність противника.
У результаті бойових дій один наш захисник загинув, двох поранено, один отримав бойову травму, повідомляє прес-центр штабу АТО.

ОНОВЛЕНО. Речник Міноборони України з питань АТО Олександр Мотузяник уточнив місця бойових втрат ЗСУ.
“У результаті обстрілу в районі шахти “Бутівка” один наш захисник загинув. Двоє поранені в результаті обстрілу поблизу Луганського і Кримського, ще один воїн дістав бойову травму”, – повідомив він на брифінгу.

На Луганському напрямку окупанти з піхотного озброєння обстрілювали наші опорні пункти біля Кримського, Новоолександрівки, Луганського, Катеринівки, повідомили в штабі АТО.

Унаслідок одного з цих обстрілів, близько 18-ї години був поранений військовослужбовець сил АТО, ще один отримав бойову травму.

У зведенні станом на 18:00 повідомлялося про обстріли зі 120-міліметрових мінометів укріплень сил АТО на околицях Кримського. Також двічі під обстріли загарбників потрапляли позиції біля Трьохізбенки.

Близько 10-ї години ранку в результаті вогневої провокації із застосуванням гранатометів отримав поранення боєць ЗСУ.

На Приморському напрямку у другій половині дня російсько-окупаційні угруповання упродовж 30 хвилин били з мінометів калібрів 120 та 82 мм та озброєння БМП по оборонцях Павлополя.

Неподалік Зайцевого бойовики ввечері застосовували протитанкові гранатомети і кулемети, а перед тим застосували озброєння БМП.

Як повідомляла “Новинарня” з посиланням на штаб АТО, унаслідок вогневого протистояння з противником близько полудня отримав смертельне поранення один наш військовослужбовець.

До 18:00 бойовики також випустили щонайменше 16 мін калібру 82-міліметри по оборонцях Авдіївки та Пісків, застосовували протитанковий гранатомет біля Новотроїцького, а озброєння БМП – неподалік Водяного.

Читайте також:
АТО: кількість секторів скорочено до двох, змінено командувача

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна