Штаб АТО повідомляє про пожежу з детонацією на складі боєприпасів “ДНР” під Донецьком

 

Внаслідок порушення заходів безпеки спалахнула пожежа з детонацією на складі боєприпасів бойовиків “ДНР” в районі села Опитне біля Донецька.

Як передає “Новинарня“, про це ввечері 7 листопада повідомив прес-центр сил АТО з посиланням на українську сторону Спільного центру контролю і координації.

“В української сторони СЦКК викликає занепокоєння розміщення складів зброї та боєприпасів на неконтрольованих урядом України територія ОРДО і ОРЛО поблизу населених пунктів, що створює загрозу для цивільного населення.
Як приклад, внаслідок порушення заходів безпеки під час зберігання та поводження із боєприпасами виникла пожежа на складі боєприпасів НЗФ ОРДО в районі населеного пункту Опитне. Наслідками пожежі стали вибухи та розліт боєприпасів. Під цей «обстріл» потрапив Київський район та північна частина населеного пункту Донецьк. Відзначені багаточисельні пошкодження житлових будинків та інфраструктури міста“, – сказано в повідомленні.

Українська сторона СЦКК попереджає, що бойовики “ДНР” можуть вдатися до провокацій в населених пунктах на Донецькому напрямку, спрямованих проти мирного місцевого населення з метою скомпрометувати та звинуватити в цьому Збройні сили України, з тим щоб зірвати «шкільне» перемир’я”.

Читайте також:
Доба АТО: 13 обстрілів, наші без втрат

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна