“ЛЕО” відключає воду Луганську за борги

 

У понеділок, 6 листопада, “Луганське енергетичне об’єднання” проведе знеструмлення Петровської насосної станції (Петровський водозабір) Попаснянського водоканалу, що забезпечує водою мешканців частини неконтрольованої території Луганської області та, зокрема, саме місто Луганськ, повідомляє “Цензор“.

Причиною знеструмлення став борг водоканалу, який станом на 6 листопада становить 156 млн. 965 тис. грн.
При цьому загальний борг сформувався за рахунок боргів ОРЛО, бо 90 % води, що видобувається водоканалом, поставляється на неконтрольовану територію.

Борги Попаснянського водоканалу постійно зростають, незважаючи на інформацію, що з початку 2017 року представники ОРЛО почали платити за споживання води – востаннє такі повідомлення були про передачу готівки на мосту в Щасті під наглядом ОБСЄ.
Так, у жовтні водоканал спожив електроенергії на 9 мільйонів 156 тисяч гривень, а сплатив лише 7 мільйонів 805 тисяч.

Загалом у 2017 році оплата водоканалом електроенергії становила 45 млн. 356,1 тис. грн. А було нараховано 77 мільйонів 927,8 тисячі гривень, тобто оплата становила лише 58% від нарахування.

Читайте також велики матеріал “Новинарні“:
Зневоднений Донбас: проблеми з водопостачанням у зоні АТО та спроби їх вирішення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна