Суд у справі прикордонника Колмогорова перенесли. Була зустріч у Генпрокуратурі. ОНОВЛЕНО

 

Вищий спеціалізований суд України переніс засідання у справі прикордонника Сергія Колмогорова на понеділок, 6 листопада (11:00).

Як передає “Новинарня” з посиланням на канал “Еспресо”, 2 листопада розгляд касації у справі солдата Держприкордонслужби Колмогорова фактично не почався через неявку прокурора.

Підтримати прикордонника до ВСС прийшло більш як 150 представників громадськості, ветеранів АТО, народних депутатів, а також журналісти.

ОНОВЛЕНО. Після перенесення суду прибічники Колмогорова пішли до Генеральної прокуратури, де відбулася зустріч групи підтримки підсудного з очільником ГПУ Юрієм Луценком.

Учасник групи, депутат від ВО “Батьківщина” Ігор Луценко розповів у соцмережі: “Генпрокурор за моїм зверненням вирішив особисто вникнути в усі обставини справи, що потребувало часу. Тому, власне, і стався перенос з сьогодні на понеділок – Генпрокуратурі необхідно було уточнити свою позицію в суді. За що однофамільцю спасибі. На сьогодні є певний консенсус, що не може не радувати”.

“У нас зараз найкраща перспектива – це повернути справу на судовий розгляд у апеляційну інстанцію. І там уже ретельно провести судове розслідування. Це найшвидший шлях, за КПК.
Після скасування у касації вироку у 13 років захист може клопотати про зміну запобіжного заходу. Так що позитивна перспектива є”, – додав Ігор Луценко.

Нардеп від “Народного фронту” Дмитро Тимчук повідомив про намір парламентаріїв узяти підсудного на поруки, але водночас зазначив, що це неможливо.

“На превеликий жаль, як пояснили юристи, варіант взяття Сергія Колмогорова на поруки не проходить із суто юридичних міркувань, оскільки рішення Маріупольського суду вступило в силу. Але це зовсім не привід скласти руки і не реагувати на той паноптикум під знаком Феміди, який влаштували наші «вершителі правосуддя»”, – написав він у “Фейсбуці”.

Також він закликає перевірити суддів із Маріуполя, які виносили вирок Колмогорову.

“Вірю, що в понеділок ми побачимо справжнє торжество правосуддя і скасування рішення маріупольських суддів-“ватників”. Одночасно підтримую [депутатку від БПП] Ірину Фріз і від себе, як народного депутата України, направляю аналогічне депутатське звернення на адресу голови СБУ з проханням провести перевірку на предмет любові до «русского мира» маріупольських суддів у справі Колмогорова – М. В. Дзюби, Н. Н. Курбанової, Д. Г. Пантелєєва”, – додав Тимчук.

Як відомо, суди попередніх інстанцій засудили Колмогорова до 13 років ув’язнення.

Сергія Колмогрова обвинувачують у вбивстві жінки – пасажирки авто, обстріляного нарядом прикордонників під Маріуполем.
Інцидент стався 9 вересня 2014 року на блокпосту під Маріуполем у Донецькій області. Тоді прикордонники помітили автомобіль, який блимав фарами, всупереч правил проходження перевірки, а потім попрямував у бік блокпосту. У відповідь на вимогу зупинитися для перевірки документів водій збільшив швидкість і пішов на прорив. Дев’ять прикордонників відкрили вогонь по авто. В результаті обстрілу загинула пасажир, водій не постраждав і після допитів поїхав до Росії.
Судами було встановлено, що смерть пасажирки спричинили постріли Колмогорова.
Раніше апеляційний суд залишив вирок щодо 13 років ув’язнення в силі.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна