Міноборони показало, як “сепари” для провокації накривають вогнем власні передові позиції. ВІДЕО

 

Минулої доби, 29 жовтня, ситуація в зоні АТО залишалася напруженою: по всій лінії зіткнення бойовики здійснили 15 обстрілів позицій Збройних сил України. Сили АТО вогнем у відповідь 10 разів жорстко пригнічували активність ворога, повідомили в штабі операції.
У результаті бойових дій один український воїн отримав поранення.

Як розповів на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко, військовослужбовець поранений внаслідок бойових дій поблизу Авдіївки, він був оперативно доставлений до військового мобільного госпіталю у Покровську, стан його здоров’я – задовільний.

На Донецькому напрямку незаконні збройні формування 11 разів відкривали вогонь у бік українських позицій поблизу Зайцевого, Авдіївки, Пісків, Кам’янки, Луганського та Новолуганського з гранатометів та стрілецької зброї. Із них чотири рази окупанти вели стрільбу неприцільно, з метою виклику вогню у відповідь та викриття наших позицій.

“У районі Пісків перед початком чергового обстрілу противник здійснив цинічну провокацію, накривши свої передові позиції вогнем запалювальними набоями із БМП. Відеодоказ зазначеної події розміщений вчора увечері на офіційному веб-сайті Міністерства оборони України”, – деталізував полковник Лисенко.

Відео:

Близько 21:00 бойовики вели вогонь із БМП по українському опорному пункту неподалік Зайцевого.

На Приморському напрямку бойовики здійснили три прицільних обстріли українських позицій.
Близько 4:00 бойовики випустили три 82-мм міни по позиціях сил АТО поблизу Старогнатівки. “Зважаючи на те, що обстріл не становив загрози життю наших військовослужбовців, українські підрозділи на ворожу провокацію не відповідали”,- зазначив речник МОУ.

О 6:00 та 19:00 незаконні збройні формування вели вогонь по позиціях українських підрозділів у районі Водяного та Мар’їнки із гранатометів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку після 16:00 бойовики здійснили один обстріл українських позицій поблизу Кримського з гранатометів та стрілецької зброї.

Читайте про попередній день:
Доба АТО: ворог б’є по Авдіївці, один боєць ЗСУ загинув

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.