Епіцентр протистояння на східному фронті – підступи Маріуполя, за добу двоє поранених

 

За минулу добу, 27 жовтня, незаконні збройні формування 19 разів обстрілювали позиції сил АТО на Сході. Українські війська у відповідь 16 разів застосовували зброю на ураження противника. У результаті бойових дій двоє військовослужбовців Збройних сил України отримали поранення, повідомляє прес-центр штабу АТО.

“На Приморському напрямку, який останні декілька днів опинився в епіцентрі протистояння, противник все частіше застосовує озброєння, яке заборонене мирними домовленостями”, – наголошується у зведенні.

Так, у першій частині доби бойовики випустили щонайменше 39 мін калібру 82 мм по оборонцях Водяного. Під вогонь таких самих мінометів потрапили опорні пункти ЗСУ біля Широкиного.
Крім того, близько 15-ї години противник обстріляв зі 120-міліметрових мінометів цивільні будинки у селищі Широкине.

“Українські воїни вогнем із піхотного озброєння відповідали ворогу. Унаслідок цього протистояння отримав поранення один наш воїн”, – зазначили у штабі АТО.

З приводу обстрілу ненаселеного Широкиного спеціальну заяву видала Українська сторона Спільного центру контролю і координації.
Українська сторона СЦКК наголошує, що “обстріли мирних населених пунктів із забороненої зброї та намагання звинуватити в цьому ЗСУ свідчать про зацікавленість керівництва ОРДО у подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей”.

Ввечері під мінометним вогнем знову опинились укріплення сил АТО біля Водяного. А на підступах до Мар’їнки окупанти двічі обстріляли наших оборонців з гранатометів.

На Донецькому напрямку окупанти кілька разів били з гранатометів і великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї по наших позиціях у районі Авдіївської промзони. ЗС України “жорстко пригнічували активність бойовиків”.
У результаті такого протистояння близько четвертої години ранку отримав поранення один військовослужбовець сил АТО.

Уночі проросійські найманці тричі били з піхотного озброєння у районі Зайцевого, так само провокували українських бійців на околицях Миронівського.

На Луганському напрямку ворог майже годину з озброєння БМП, гранатометів та кулеметів бив по опорним пунктам української армії неподалік Трьохізбенки.

Читайте також:
СБУ затримала на Луганщині інформатора “ЛНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна