СБУ затримала на Луганщині інформатора “ЛНР”

 

Служба безпеки України затримала в районі Лисичанська Луганської області інформатора терористичного угруповання “ЛНР”.

Правоохоронці встановили, що місцевий мешканець регулярно передавав дані бойовику незаконних збройних формувань так званої “ЛНР”.
Від куратора інформатор отримав завдання збирати відомості про напрямки руху, місця дислокації, склад та чисельність військової техніки Збройних сил України. Зловмисник також отримав вказівку інформувати терористів про місцевих мешканців, які служать у військових підрозділах та правоохоронних органах, ідеться в повідомленні прес-центру СБУ 26 жовтня.

Під час обшуку за місцем проживання інформатора оперативники виявили тротилову шашку, гранату Ф-1, велику кількість набоїв різного калібру.

У зловмисника також вилучено комп’ютерну техніку та мобільний телефон, через які передавав дані бойовикам.

Слідчі СБУ повідомили інформатору про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 (“участь у терористичній організації”) та 263 (“незаконне поводження з боєприпасами”) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Читайте також:
“Е*ните – сразу попадете! Пусть сдохнут!”
Як на Донбасі вираховують коригувальників “ДНР”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна