Суд обрав запобіжний захід Коханівському

 

Святошинський районний суд Києва встановив запобіжний захід підозрюваному в хуліганстві лідеру “Добровольчого руху ОУН” Миколі Коханівському у вигляді цілодобового домашнього арешту із зобов’язанням носити електронний браслет.

Як передає “Новинарня“, відповідне рішення оголосила суддя Іванна Миколаєць увечері 25 жовтня.

Таким чином суд відхилив клопотання прокуратури щодо обрання запобіжного заходу – арешту.

“Слідчий суддя ухвалив – клопотання залишити без задоволення, застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю за місцем проживання”, – сказала Миколаєць.

За рішенням суду, Коханівський також має здати паспорти та з’являтися до слідчого чи прокурора за першим викликом, не відлучатися від місця проживання без дозволу слідчого, прокурора, слідчого судді чи суду.

Прокурор вбачав у застосуванні м’якшого запобіжного заходу, ніж тримання під вартою, наявність ризиків, зокрема переховування.
“Але прокурором не доведено недостатність застосування більш м’яких запобіжних заходів”, – заявила суддя.

Один із адвокатів підозрюваного Андрій Доманський повідомив, що захист подасть апеляцію на це рішення суду.

Як інформувала “Новинарня“, Святошинський райсуд із 23 жовтня обирав запобіжний захід лідеру “Добровольчого руху ОУН” Миколі Коханівського, який 21 жовтня вчинив стрілянину на вулиці і був затриманий поліцією.
Прибічники Коханівського вимагали його звільнити, але суддя перенесла справу на 9-ту годину ранку.

Націоналісти забарикадувалися в розгромленій залі суду, не допустивши туди спецпідрозділ поліції, який намагався забрати Коханівського на ніч в ізолятор.
Силовики під час протистояння застосували сльозогінний газ і світлошумову гранату. Протестувальники побили в приміщенні вікна, меблі та спорудили барикаду біля дверей.

Уранці 24 жовтня засідання продовжилися в іншому приміщенні. Спецпідрозділ поліції звільнили заблокований зал, застосувавши проти блокувальників грубу силу й затримавши майже 30 осіб. Серед них виявилося троє журналістів.

Надвечір, через закінчення терміну затримання, Коханівського випустили з-під варти.

Після конфлікту на “Академмістечку” 21 жовтня Микола Коханівський визнав, що його пістолет незареєстрований і що він справді стріляв в опонента – Руслана Камчалу “Рема”.

“У мене не було документів на зброю. «Рем» до мене причепився і спровокував бійку. Довелось битися. Він почав бити мене, залив газом, а коли я вже взяв травмат, то він, звичайно, тікав. Мені довелось його наздогнати і підстрелити”, – казав лідер “Добровольчого руху ОУН”.

“З Русланом конфлікт давно, бо він намагається моїх бійців виселити з гуртожитку. Декілька разів влаштовував погроми. Руслана протегує [колишній радник міністра внутрішніх справ Ілля] Ківа”, - пояснював Микола Коханівський.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна