Справа Коханівського: суд розблоковано, 30 погромників затримано. ВІДЕО

 

У вівторок, 24 жовтня, близько 10-ї години ранку поліція розблокувала один із залів засідань Святошинського райсуду Києва, яке вночі було розгромлене і заблоковане прибічниками лідера “Добровольчого руху ОУН” Миколи Коханівського.

“Наразі затримано близько 30 осіб. Їх доставляють у відділки поліції. Слідчим відділом Головного управління Нацполіції в місті Києві порушено два кримінальні провадження”, – зазначив голова Нацполіції України Сергій Князєв, якого цитує департамент комунікації НП.

Він також додав, що найбільш активні учасники правопорушення будуть затримані в порядку статті 208 КПК України.

Розпочато два кримінальні провадження: за ст. 194 (умисне пошкодження або знищення майна) та ч. 3 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Відео Оксани Коваленко:

У Святошинському суді тривають слідчі дії. Роботу установи розблоковано.

Князєв нагадав, що вночі група людей, які забарикадувались у приміщенні Святошинського суду, вчинили опір представникам поліції, “ці громадяни намагалися розпилити сльозогінний газ та кидали димові шашки”.
Працівники поліції роз’яснювали правопорушникам можливі наслідки таких дій, однак блокування роботи суду продовжувалося.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 23 жовтня Святошинський райсуд мав обрати запобіжний захід лідеру “Добровольчого руху ОУН” Миколі Коханівського, який 21 жовтня вчинив стрілянину на вулиці й був затриманий поліцією.
Прибічники Коханівського в ніч на 24 жовтня вимагали його звільнити, але суддя перенесла справу на 9-ту годину ранку.
Націоналісти забарикадувалися в розгромленій залі суду, не допустивши туди спецпідрозділ поліції, який намагався забрати Коханівського на ніч в ізолятор.

ОНОВЛЕНО. Удень 24 жовтня судове засідання продовжилося в іншій залі. Захист Коханівського вимагав зробити перерву для надання підозрюваному медичної допомоги, оскільки він отримав ушкодження під час ранкового розблокування суду. Нардепи Ігор Мосійчук та Ігор Луценко наполягали на тому, щоб було виконано рішення суду про перебування Коханівського поза заґратованою кліткою.
Зрештою суддя погодилася зробити перерву на три години. Підозрюваного повезли до лікарні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна