Саакашвілі “нарешті” отримав указ про позбавлення його громадянства. АП каже – ще місяць тому

 

Відповідь адміністрації президента на запит Михеїла Саакашвілі від 19 вересня щодо надання документів про позбавлення його громадянства України була надана 29 вересня. Згідно з даними “Укрпошти”, рекомендований лист був вручений 2 жовтня.

Про це “Укрінформу” повідомили у прес-службі АП.

“Міхеїл Саакашвілі звернувся із запитом до адміністрації президента України 19 вересня 2017 року, відповідь на який було надіслано 29 вересня 2017 року рекомендованим листом із повідомленням (номер відправлення 0100154008076). Згадане відправлення, відповідно до повідомлення Укрпошти, було вручено 2 жовтня 2017 року”, – зазначили в АП, коментуючи заяву Саакашвілі 25 жовтня про те, що він “нарешті” отримав від Адміністрації Президента України документи про позбавлення його громадянства, потрібні для оскарження рішення у суді.

На Банковій наголосили, що інформація, поширена Саакашвілі сьогодні у ЗМІ, не відповідає дійсності.

Як відомо, екс-голова Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі заявив 25 жовтня журналістам, що “нарешті” він отримав від АП документи щодо позбавлення його громадянства, необхідні для оскарження відповідного рішення у суді.

Екс-президент Грузії отримав українське громадянство згідно з указом президента України наприкінці травня 2015 року. Саакашвілі очолював Одеську обласну державну адміністрацію з 30 травня 2015 року по 9 листопада 2016 року, після чого оголосив про відставку.
26 липня 2017 року президент позбавив його українського громадянства. Прична – надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство (у Грузії на Саакашвілі порушено чотири кримінальні справи, у тому числі про розтрату бюджетних коштів та перевищення службових повноважень).

10 вересня Михеїл Саакашвілі, екстрадиції якого вимагає Грузія, за підтримки натовпу прихильників прорвався до України з території Польщі.

У МВС заявили, що під час “прориву” кордону прихильниками Саакашвілі 16 поліцейських та прикордонників отримали тілесні ушкодження.

Поліція відкрила кримінальне провадження зокрема за фактом незаконного переправлення осіб через кордон (ст. 332), а також за опір працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 342).

12 вересня прикордонники зачитали Саакашвілі протокол про незаконний перетин кордону.

22 вересня Мостиський районний суд Львівської області визнав Михеїла Саакашвілі винним у незаконному перетині державного кордону, визначивши лише штраф у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів (3400 грн.)

Після кількаденного перебування у Львові він почав політичний тур по Україні, а 17 жовтня очолив велику протестну акцію в Києві, вимагаючи відставки президента Порошенка.

15 жовтня в Україну не пустили соратника Саакашвілі, грузинського депутата Кобу Накопію, якого називають “фінансистом” екс-президента.
21 жовтня з України були депортовані охоронець Саакашвілі, учасник АТО та колигній консультант Нацгвардії України Давид Макішвілі, а також водій Михаїл Абзіанідзе та ще один бодігард Георгій Рубашвілі.

24 жовтня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Саакашвілі можна депортувати, оскільки є відповідне рішення ДМСУ і немає жодних обставин, які б унеможливлювали ці процесуальні дії.

Через загрозу депортації Саакашвілі ніч на 25 жовтня провів у наметі в таборі протестувальників біля Верховної Ради.

Читайте також:
Саакашвілі каже, що ДМСУ не приймала рішень про його депортацію

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна