Оприлюднено імена й фото загиблих 24 жовтня “айдарівців”

 

За минулу добу, 24 жовтня, незаконні збройні формування 15 разів порушили перемир’я. Майже на кожен ворожий обстріл сили АТО “агресивно і жорстко” відповідали вогнем із піхотного озброєння. Бойові втрати за день – четверо загиблих і четверо поранених, повідомляє прес-центр штабу АТО.

“У результаті бойових дій загинули двоє наших воїнів. Ще один був поранений. Крім того, унаслідок підриву на невідомих вибухових пристроях загинули двоє і отримали поранення троє українських захисників”, – ідеться в повідомленні штабу АТО.

 

Як інформувала напередодні “Новинарня“, двоє військових із 24-го окремого батальйону (“Айдар”) загинули на Світлодарській дузі, ще двоє із 92-ї окремої механізованої бригади – в районі Мар’їнки внаслідок обстрілу.

Стали відомі імена загиблих “айдарівців” – це Ярослав Бондар та Антон Сінягуб, вони загинули внаслідок підриву.

Антонові Сінягубу, позивний “Дейл”, було 24 роки, він із Тарасівки Київської області. Військовослужбовець 1-ї штурмової роти 24 ошб “Айдар” 53-ї окремої механізованої бригади.
Навчався в Києві у Політехнічному ліцеї КПІ, потім вивчав правознавство в Університеті економіки та права “КРОК”.

30-річний солдат Ярослав Бондар – із того ж підрозділу. Він народився 29 грудня 1986 року в смт Літин Вінницької області, там і буде похований.
Довгий час працював у компанії “Укртелеком”. Коли почалася війна, був мобілізований. Місяць тому, 21.09.2017, підписав контракт із ЗСУ і вдруге пішов на фронт.
Неодружений, залишились мати і брат.

Імена загиблих на сторінці “Остання шана” у “Фейсбуці” оприлюднила волонтерка Тетяна Барвінська, а також Літинська РДА на своєму сайті.

Як повідомляв прес-центр штабу АТО у зведенні станом на 18:00, від початку доби 24 жовтня вогнева активність російсько-окупаційних угруповань була незначною, але призвела до великих втрат серед наших воїнів.

Після 18:00 бойовики двічі застосовували 82-міліметрові міномети та один раз – протитанковий гранатомет на підступах до Водяного, що на Приморському напрямку. Також під вогонь мінометів калібру 82 мм, гранатометів двічі потрапили наші позиції неподалік Талаківки.

На Донецькому напрямку проросійські найманці починаючи з 19:30 і майже до опівночі з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстрілювали оборонців Авдіївки. З цієї ж зброї окупанти били по опорних пунктах сил АТО в районі Зайцевого та Луганського.
А внаслідок обстрілу українських укріплень неподалік Верхньоторецького отримав поранення ще один наш військовий.

На Луганському напрямку ворожа провокація із застосуванням стрілецької зброї зафіксована біля Трьохізбенки.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна