Україна й Естонія створюють систему протидії безпілотникам у районах військових частин

В Україні планують створити комплексну систему розвідки, оповіщення і протидії безпілотникам у районах розташування потенційно небезпечних військових об’єктів.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони, створення і забезпечення функціонування такої системи мають намір обговорити під час зустрічі керівний склад командування Повітряних сил Збройних сил України та радник Міністерства оборони України з модернізації наземної інфраструктури Повітряних сил ЗСУ, представник Міністерства оборони Естонської Республіки генерал-майор (у відставці) Валері Саар.

Сторони планують обговорити питання створення і забезпечення функціонування в Україні комплексної системи розвідки, оповіщення та протидії безпілотним авіаційним засобам у районах розташування потенційно небезпечних об’єктів військ, можливості проведення навчань (тренувань) авіації повітряних сил на аеродромі Емарі (Естонія).

19 жовтня під час брифінгу-презентації представники командування Повітряних сил ознайомили іноземного радника із заходами, які проводяться у Повітряних силах з питань модернізації аеродромної мережі, зокрема навігаційного та радіотехнічного обладнання аеродромів відповідно до стандартів НАТО, а також обговорили питання участі представників Повітряних сил ЗСУ в роботі Комітету НАТО з ППО з урахуванням досвіду іноземної сторони.

Читайте також:
З початку року в Україні зафіксували 72 безпілотники над військовими частинами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна