ДПСУ через суд повернула у держвласність понад півсотні ділянок кордону

 

В українські суди було направлено понад 120 клопотань про повернення в державну власність земельних ділянок на кордоні, які були раніше приватизовані.
Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

“На сьогодні в цілому на всіх ділянках кордону судові рішення на користь держави ухвалені щодо 51 ділянки. На розгляді ще майже 70 таких справ. Крім того, органами охорони кордону ведеться переоформлення земельних ділянок, які вже відведені і використовуються прикордонним відомством”, – йдеться в повідомленні ДПСУ.

Прикордонники стверджують, що вживають “дієвих заходів, щоб повернути в державну власність земельні ділянки, розташовані уздовж лінії державного кордону України”.

Так, тільки на ділянці Мукачівського прикордонного загону повернули в державну власність 34 земельні ділянки загальною площею понад 132 гектарів.

Раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос на каналі “112 Україна” заявив, що 150 км уздовж ділянки українського кордону з Угорщиною є “приватними”.
ДПСУ у відповідь на це заявила, що охорона кордону здійснюється в повному обсязі.

Читайте також:
На Закарпатті виявили 5 км приватизованого державного кордону. Не анекдот

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна