Генпрокуратура: вертолітний майданчик Януковича і так уже управляється державою

 

Гелікоптерний майданчик екс-президента Януковича на Парковій алеї у Києві, який напередодні взяли під контроль представники правих партій, вимагаючи передати його державі, вже перебуває в управлінні державного підприємства.

Про це заявила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

“До уваги тих, хто захопив вертолітний майданчик на Парковій. Цей об’єкт – в управлінні державним підприємством! Генеральна прокуратура України за нього довго боролася у судах!” – написала Сарган  у “Фейсбуці”.

Вона нагадала, що 3 серпня 2017 року Апеляційний суд Києва наклав арешт та заборонив користуватися, розпоряджатися та відчужувати земельні ділянки площею понад 2 га разом із п’ятьма об’єктами нерухомості на Парковій дорозі, власником яких є ТОВ “Амадеус Ко”.

Охорону, зберігання, обслуговування, ремонт, підтримання цього майна у належному стані та оперативне управління ним доручено держпідприємству “Фінансування інфраструктурних проектів”.

Ларича Сарган нагадала також, що управління ГПУ з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об’єкту інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі за ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 298, ст. 356,ч. 1 ст. 358, ч.2 ст. 364, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 364-1, ч. 3 ст. 368-4 КК України.

У ході досудового розслідування у вказаному кримінальному провадження суд ще 4 липня 2014 року наклав арешт на нежитлові приміщення на Парковій дорозі.

А 7 березня 2017 року суд заборонив відчуження корпоративних прав ТОВ “Амадеус Ко”, що належать його співзасновникам Хом’яку О.В. та “Файнроуд Бізнес ПОВ”, а держреєстратору та нотаріусам заборонив реєструвати зміну засновників ТОВ “Амадеус Ко”, зміни в статутні документи товариства, а також чинити інші реєстраційні дії щодо ТОВ “Амадеус Ко”.

Вертолітний майданчик поблизу Верховної Ради збудували за часів президентства Віктора Януковича. Для цього зрубали дерева на схилі, спотворивши краєвид із правого берега Дніпра.

14 липня 2017 року колишньому київському міському голові Леоніду Черновецькому повідомили про підозру у вчиненні вказаного вище кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.
Слідство встановлює інших осіб, причетних до будівництва вертолітного майданчика, наголосила Сарган.

Читайте також:
У ГПУ розповіли про сенс обшуку вертолітного майданчика Януковича

Націоналісти пояснили, як і навіщо “взяли під контроль”
вертолітний майданчик Януковича

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна