Суд арештував вертолітний майданчик Януковича в Києві

 

Апеляційний суд Києва за поданням Генпрокуратури виніс рішення про накладення арешту та заборону користуватися, розпоряджатися й відчужувати земельні ділянки площею понад 2 га і розташовані на цих ділянках об’єкти нерухомості так званої “вертолітної площадки Януковича” в Києві, власником якої є ТОВ “Амадеус Ко”.
Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко 4 серпня.

Майно передано на відповідальне зберігання ДП “Фінансування інфраструктурних проектів”.

Як відомо, Верховний Суд України 28 лютого 2017 року задовольнив заяву Генеральної прокуратури та скасував незаконні судові рішення, якими безпідставно, за відсутності висновків органів Державної фіскальної служби, з державного бюджету України на користь ТОВ “Амадеус Ко” було стягнуто понад 66 млн. грн. бюджетного відшкодування податку на додану вартість. Справу направлено на новий розгляд до суду першої інстанції.

ТОВ “Амадеус Ко” виступило замовником будівництва вертолітного майданчика для тодішнього президента України Віктора Януковича.

У травні 2012 року голова тимчасової контрольної комісії з вивчення ситуації навколо забудови Паркової алеї та дніпровських схилів столиці депутат Київської міськради Олександр Бригинець заявляв про намір Київради звернутися до органів прокуратури та Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю щодо перевірки законності будівництва вертолітного майданчика для президента України і відповідності споруджуваного об’єкта проектній документації.

Тодішній лідер партії “УДАР” Віталій Кличко оскаржив в Окружному адміністративному суді Києва будівництво вертолітного майданчика, подавши позов для визнання протиправним та скасування рішення Київради від 28 грудня 2010 року № 525/5337, згідно з яким ТОВ “Амадеус Ко” отримало в оренду на 25 років земельні ділянки площею 2,18 га.

Читайте також:
У ГПУ розповіли про сенс обшуку вертолітного майданчика Януковича

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна