Акція “Самовизначення для Закарпаття” відбулася в Будапешті

 

У Будапешті під посольством України 13 жовтня відбулася акція угорських радикалів “Самовизначення для Закарпаття”, проти якої протестувало МЗС України.

Про це на у “Фейсбуці” повідомила посол України в Угорщині Любов Непоп.

“Акція під посольством України в Будапешті, протест проти якої висловило МЗС України, адже організатори з самого початку заявили, що вони виступають за: «самовизначення Закарпаття і свободу русинським, польським, болгарським, румунським, вірменським національним громадам, які проживають на території нинішньої України», виражають протест проти «варварства путчистів, які захопили в полон Україну і разом з нею угорських національних братів”, – повідомила посол.

Любов Непоп зазначила, що у відповідь на протест України угорська сторона повідомила про право на мирне зібрання та висловлення протестів, під час яких учасники вільно висловлюють свої думки, та про право на донесення спільно сформульованої позиції.

“Переконана, що використання цих прав не виправдовує напису на спині учасника акції: “Закарпаття по закону належить Угорщині. Самовизначення для всіх пригнічених націй, змушених жити в Україні”… І для повноти картинки – офіційний прапор каталонської автономії”, – зазначила посол, поширивши в соцмережі відповідне фото.

Як відомо, напередодні українське МЗС направило ноту протесту до МЗС Угорщини з вимогою заборонити заплановану акцію “Самовизначення для Закарпаття”.

Читайте також:
В МЗС відповіли на заяву Угорщини щодо перегляду асоціації з ЄС
через закон про освіту

Конфлікт через мову освіти: візит Клімкіна не похитнув Будапешт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна