Доба АТО: українські військові 17 разів “жорстко відповіли”, у нас без втрат

 

За минулу добу, 5 жовтня, незаконні збройні формування 24 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, зокрема 20 разів – після 18:00. Під час 17 обстрілів українські військові “жорстко відповідали ворогу із зброї незабороненої мирними домовленостями”. Унаслідок бойових дій втрат серед наших захисників немає, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Донецький напрямок. Удень бойовики з протитанкового гранатомета і стрілецької зброї обстріляли українські укріплення поблизу Зайцевого. Також ворог застосовував озброєння БМП неподалік Пісків. Великокаліберний кулемет окупантів бив по укріпленнях сил АТО біля Майорська.
Увечері і вночі російсько-окупаційні угруповання ще двічі з великокаліберних кулеметів і гранатометів обстріляли позиції сил АТО поблизу Майорська, Авдіївки, Опитного. З цієї ж зброї окупанти відкривали вогонь на підступах до шахти “Бутівка”. А поблизу Зайцевого застосовували озброєння БМП.

На Луганському напрямку проросійські найманці двічі били з мінометів калібру 82 мм по захисниках Лобачевого. Із протитанкових гранатометів та стрілецької зброї бойовики ОРЛО обстріляли українські опорні пункти біля Станиці Луганської, Валуйського, Кримського.

5 жовтня близько 10:30 бойовики почали обстріл з мінометів та озброєння БМП по позиціях підрозділів АТО неподалік КПВВ “Новотроїцьке”. Внаслідок чого КПВВ одразу тимчасово припинив свою роботу задля безпеки цивільного населення. Саме в цей час через КПВВ “Новотроїцьке” патруль СММ ОБСЄ здійснював перетинання лінії розмежування сторін, повідомив також прес-центр штабу АТО з посиланням на українську сторону СЦКК.

На Приморському напрямку близько 11-ї години дня противник із гранатометів різних видів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї відкривав вогонь в бік наших опорних пунктів на околицях Березового. У цьому ж районі під час ще одного вечірнього обстрілу бойовики, крім гранатометів і великокаліберних кулеметів, застосовували озброєння БМП.
Також увечері під вогонь ворожих гранатометів і великокаліберних кулеметів потрапили наші позиції біля Широкиного, Павлополя та Водяного.

Читайте також:
За тиждень на Донбасі загинули 7 бойовиків,
місцеві мешканці готуються до протестів, – ІС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна