За тиждень на Донбасі загинули 7 бойовиків, місцеві мешканці готуються до протестів, – ІС

 

За період із 26 вересня по 2 жовтня на Донбасі загинуло 7 бійців російсько-окупаційних військ.

Про це повідомляє у “Фейсбуці” група “Інформаційний спротив”.

“За період з 26 вересня по 2 жовтня цього року підтверджені втрати російських окупаційних військ на Донбасі становили 7 чоловік: 1 АК – 9 ошмсп мп (Новоазовськ) 2 чол., 5 омсбр (Макіївка) 1 чол., 11 ЗМУ (Макіївка) 2 чол; 2 АК – 6 омсп (Кадиївка) 1 чол., 7 омсбр (Брянка) 1 чол”, – зазначається в повідомленні.

“За доповідями «МГБ ЛНР», похорони місцевих «ополченців», загиблих у бойових зіткненнях із ЗСУ та з інших причин, із публічним проведенням ритуалів і особливо в невеликих населених пунктах, різко негативно позначаються на настроях місцевого населення. Виникають різного роду «шкідливі чутки і домисли»”, – повідомляє “ІС”.

Тому, за даними групи, при організації та проведенні похоронних заходів місцевим органам влади в ОРДЛО “рекомендовано не вказувати причини смерті чергового «захисника русского мира» і по можливості не проводити масових заходів подібного характеру”.

Читайте також:
Військові навчання в “ЛДНР”: російське командування тренує бойовиків іти в наступ

Також серед родичів і членів сімей загиблих бойовиків “ЛДНР” зростає невдоволення відсутністю пільг і соціальних гарантій для зазначеної категорії осіб.

“Особливе обурення викликає той факт, що ветерани війни в Афганістані користуються певними пільгами, яких не мають бойовики «ЛДНР». Серед родичів бойовиків (такі факти відзначені в містах Донецьк, Макіївка, Горлівка, Луганськ, Кадіївка” обговорюється можливість проведення акцій протесту з використанням відповідних гасел”, – ідеться в повідомленні.

Водночас, як зазначають в “ІС”, місцеві “афганці” побоюються, що в разі проведення таких протестних заходів ватажки “ДНР” просто скасують їм пільги, щоб залагодити конфлікт.

Повідомляється також, що в підрозділах “1-го Армійського корпусу ДНР” та “2-го Армійського корпусу ЛНР” “продовжують активно працювати оперативні групи ФСБ РФ з метою вербування військовослужбовців для участі їх у бойових діях на території Близького Сходу. При цьому характерною особливістю є те, що співробітники ФСБ РФ при відборі кандидатів віддають перевагу військовослужбовцям, які мають на руках паспорт громадянина України”.

Бойовики ІДІЛ стратили одного з двох полонених росіян, які воювали на Донбасі, – депутат РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна