Бойовики ІДІЛ стратили одного з двох полонених росіян, які воювали на Донбасі, – депутат РФ

 

Російського військового Романа Заболотного, який раніше воював проти України на Донбасі, стратили в Сирії бойовики “Ісламської держави”.

Про це з посилання на власні джерела повідомив депутат міської думи Ростова-на-Дону Анатолій Котляров, передає російський телеканал “Дождь“.

“[Дізнався про це] з надійних перевірених джерел. Хотілося б, щоб вони помилялися, але поки що підтверджуються найгірші побоювання щодо його долі”, – заявив Котляров в ефірі.

За словами депутата, інформацію про страту росіянина він отримав із “джерела з добровольчого руху, безпосередньо пов’язаного з «В’юном»” (прізвисько Романа Заболотного).

Котляров розповів, що цей рух займається моніторингом інформації щодо всіх добровольців із Росії на території Сирії й Донбасу.

При цьому депутат уточнив, що не володіє інформацією щодо другого полоненого ІДІЛ, Григорія Цуркану, оскільки він не з Ростовської області.

У відповідь на питання про те, чи ведуться з бойовиками “Ісламської держави” переговори щодо визволення взятих у полон росіян, Котляров заявив, що це закрита інформація і в ефірі він її не розкриватиме.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше близьке до ІДІЛ інформагентство Amaq поширило відео, на якому показано допит двох узятих в полон російських військових. Один із них каже, що його звуть Роман Васильович Заболотний, 1979 року народження, з Аксайського району Ростовської області. Він також назвав ім’я чоловіка поруч – Григорій Михайлович Цуркану, 1978 року народження, із Домодєдовського району (Московська область).

Заболотний на відео повідомив, що потрапив у полон при контрнаступі ІД в районі сирійського селища Шуля.

Як встановив Telegram-канал Directorate 4, що займається моніторингом діяльності терористів, Заболотний і Цуркану перебували в Сирії у складі “нерегулярних підрозділів”, а раніше воювали проти України на Донбасі.

Читайте також:
У Сирії ліквідований російський розвідник, який воював на Донбасі

У Сирії вбитий російський генерал Асапов, який командував 1 АК “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна