Десять “градів” “ЛНР” у Хрустальному порушують Мінські угоди, – СММ ОБСЄ

 

Наявність реактивних систем залпового вогню “Град” у підконтрольному “ЛНР” місті Хрустальний (колишній Красний Луч) є порушенням Мінських домовленостей.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться в заяві Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ 5 жовтня.

“Це озброєння підпадає під дію пункту 2 Комплексу заходів, і, якщо ми говоримо про збройні формування, воно має бути відведене на відстань не менше 35 км від лінії зіткнення, вказаної у Меморандумі від вересня 2014 року.
Зазначене у звіті СММ місце, де було зафіксоване це озброєння, розташоване на відстані 34 км від цієї лінії”, – підкреслили в ОБСЄ.

Напередодні речник бойовиків “ЛНР”, так званий “представник народної міліції” Андрій Марочко заявляв про неправомірність висновків СММ ОБСЄ щодо розміщення реактивних установок систем залпового вогню поблизу Красного Луча з порушенням відповідних меж відводу.

У звіті 4 жовтня СММ ОБСЄ було зафіксовано 10 РСЗВ БМ-21 “Град” біля Хрустального.

Речник бойовиків “ЛНР” заявляв, що, згідно з Мінським домовленостями, даний тип озброєння нібито повинен знаходитися не менш як за 25 км від лінії зіткнення”.

“У нас викликає стурбованість принципи роботи Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на території “ЛНР”, – сказав представник сепаратистів.

Читайте також:
Бойовики припинили охороняти базу СММ ОБСЄ в Горлівці. УС СЦКК засуджує

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна