Бойовики припинили охороняти базу СММ ОБСЄ в Горлівці. УС СЦКК засуджує

 

Українська сторона СЦКК висловила стурбованість та “рішуче засудила” дії бойовиків “ДНР”, які з 24 вересня в односторонньому порядку припинили охороняти передову патрульну базу СММ ОБСЄ в місті Горлівка, і кваліфікує їх як грубе порушення Мінських домовленостей.

“Ці дії носять відвертий провокаційний характер і є грубим порушенням мандату СММ ОБСЄ. Разом з останніми інцидентами, пов’язаними з обмеженням свободи пересування Місії та обстрілах її БПЛА на непідконтрольній Уряду України території – ланки одного ланцюга і ставлять за мету – залякати представників Місії і перешкоджати їхній ефективній роботі на території ОРДО і ОРЛО”, – йдеться в заяві, розміщеній на ФБ-сторінці штабу АТО.

Українська сторона СЦКК закликала російську сторону Спільного центру прийняти невідкладні заходи та сприяти діяльності СММ ОБСЄ на території ОРДО і ОРЛО.

“При цьому необхідно враховувати, що питання забезпечення безпеки, як представників Місії ОБСЄ, так і офіцерів української сторони СЦКК на території ОРДО і ОРЛО відносяться до компетенції російської сторони СЦКК”, – наголосили в штабі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.