Збірну українських штангістів дискваліфікували на рік за допінг разом із росіянами

 

Виконавчий комітет Міжнародної федерації важкої атлетики ухвалив рішення відсторонити дев’ять національних федерацій від міжнародних змагань, серед них – і збірна України.

Як зазначено на сайті організації, причиною такого кроку стали допінгові порушення.

“Виконком сьогодні (30 вересня) одностайно ухвалив рішення, що національні федерації, у яких виявлено не менше трьох порушень антидопінгових правил після повторного огляду проб спортсменів з Олімпійських ігор 2008 і 2012 років, повинні бути відстороненими на один рік”, – сказано в повідомленні.

Бан на участь у міжнародних турнірах отримали Україна та ще вісім збірних: Казахстан, Китай, Білорусь, Азербайджан, Вірменія, Туреччина, Росія та Молдова.

Відтак представники згаданих країн пропустять щонайменше чемпіонат світу, який пройде з 28 листопада по 5 грудня в американському Анахаймі.

Нагадаємо, про те, що важкоатлетичну федерацію України за допінг можуть дискваліфікувати на рік, стало відомо ще в серпні 2016 року.

Читайте також:
Російські штангісти не допущені до участі в Олімпіаді-2016 у повному складі

МОК відібрав медаль Олімпіади-2012 у донецької штангістки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна