Російські штангісти не допущені до участі в Олімпіаді-2016 у повному складі

 

Міжнародна федерація важкої атлетики (IWF) відсторонила збірну Росії від участі в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро, яка стартує вже за десять днів.
Офіційний сайт IWF повідомляє про те, що російські штангісти не допущені до участі в Олімпійських іграх-2016 в повному складі через допінг.

Російська збірна попередньо заявила на Ігри вісім важкоатлетів. Двоє з них (Тетяна Каширіна та Анастасія Романова) були відзаявлені Олімпійським комітетом Росії через допінгові покарання в минулому. Ще чотири штангісти були згадані в доповіді Всесвітнього антидопінового агентства як атлети, чиї позитивні допінг-проби зникали.

Також IWF взяла до уваги той факт, що допінг-проби семи російських важкоатлетів після повторного огляду тестів Пекіна-2008 і Лондона-2012 виявилися позитивними.
При цьому перевірки проб із попередніх Олімпійських ігор ще не закінчилися, пише “Трибуна”.

Нагадаємо, після розслідування ВАДА Міжнародний олімпійський комітет ухвалив, що рішення про допуск російських спортсменів до Ігор-2016 повинні прийняти міжнародні федерації. Раніше розглядався варіант повного недопуску росіян до Олімпіади в Ріо через існування в країні програми “державного допінгу”, що приховувалася урядовцями та спецслужбами.
Після ухвали МОК та рішень профільних федерацій від Олімпійських ігор усунули вже третину збірної Росії.

Читайте також:
Бубка підтримав рішення МОК не відстороняти Росію від Олімпіади-2016

Російську збірну на Олімпіаду проводжала проплачена масовка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.