Українська сторона СЦКК викриває фейк “ДНР” про обстріл ЗСУ Докучаївська

 

Українська сторона Спільного центру контролю і координації заявляє, що бойовики “ДНР” сфальсифікували обстріл готелю “Мрія” в контрольованому ними місті Докучаївськ.

У заяві УС СЦКК, оприлюдненій ввечері 20 вересня на сторінці прес-центру штабу АТО у “Фейсбуці”, повідомляється про нещодавній факт фіксації Місією ОБСЄ у місті Докучаєвську пошкоджень будівлі готелю “Мрія” (вулиця Незалежності, 16) та сусіднього будинку, які були спричинені обстрілами.

При цьому, за оцінкою спостерігачів Місії, пошкодження стались внаслідок обстрілів із 30-мм гармат БМП-2 із західного та південного напрямку.

“Раніше представники російської сторони в СЦКК заявляли, що це сталося внаслідок обстрілу з позицій Збройних сил України зі 120-мм мінометів та 73-мм гармат БМП-1, а вже за добу ствердження змінились на користь 30 мм гармат БМП-2”, – констатує українська сторона.

“Але, при детальному вивченні рельєфу місцевості, тактико-технічних характеристик застосованого озброєння, а також порядку розміщення позицій підрозділів Збройних сил України та НЗФ ОРДО, стає зрозуміла непричетність підрозділів АТО до цієї події.
Найближчі позиції ЗСУ розташовані на віддалі більше 4-5 км. При цьому на захід від пошкоджених будівель позиції ЗСУ закриває терикон, доступ на вершину якого можливий лише з напрямку, де розташовані позиції НЗФ ОРДО. В той же час максимальна дальність пострілу 30 мм гармати БМП-2 складає 4 км, що виключає причетність ЗСУ до цих подій”, – сказано в повідомленні.

“Українська сторона СЦКК зазначає, що такі звинувачення безпідставні, і зрозуміло, що НЗФ ОРДО нарощують кампанію зі штампування фейкових повідомлень, намагаючись приховати власні злочини.
Такі заяви та дії ОРДО черговий раз свідчать про цілеспрямовані дії щодо подальшого загострення конфлікту, небажання дотримуватися режиму припинення вогню та звинувачень сил АТО у порушенні гуманітарного права та досягнутих в Мінську домовленостей”, – ідеться в заяві.

Читайте також:
За добу противник випустив по позиціях ЗСУ 70 мін; четверо поранених

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна