Неконтрольовані вибухи на Калинівьскому арсеналі припинилися. Місцевим підключають газ

 

Станом на ранок суботи, 30 вересня, на складах боєприпасів під містом Калинівка на Вінниччині припинились неконтрольовані вибухи, загрози для місцевих жителів немає.

Про це повідомила прес-служба Держслужби з надзвичайних ситуацій.

“Станом на 08:30 30 вересня 2017 року неконтрольованих вибухів та виникнення осередків пожеж на технічній території арсеналу не спостерігається, але під час роботи важкої інженерної техніки військових груп розмінування відбуваються підриви окремих вибухонебезпечних предметів під мінними тралами”, – йдеться у повідомленні.

Також прес-служба зазначила, що відповідні роботи проводять на забрудненій боєприпасами місцевості, і вони не становлять загрози мешканцям постраждалих районів.

Піротехніками ДСНС продовжується виконання заявок від населення щодо виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Усього з початку виконання робіт отримано 242 заявок, з них виконано – 215.

Також станом на ранок 30 вересня відновлено газопостачання 6119 абонентам в місті Калинівка (2 тисячі), у селах Іванів (1299), Гущинці (672), Кам’яногірка (149) Калинівського району; в селах Сосонка (714), Славне (170), Дорожне (360), Лаврівка (500), Медвідка (255) Вінницького району.

За інформацією ПАТ “”Вінницягаз”, від газопостачання було відключено 15 населених пунктів, які налічують 13384 абонентів. Продовжуються роботи з відновлення газопостачання частково у місті Калинівка, селах Калинівка Друга, Павлівка, Сальник, Рівненне, Лісова Лісіївка, Прилуцьке, Мізяків, Мізяківська Слобідка, Павленки Калинівського району.

Читайте також:
Луценко: До пожежі на Калинівському арсеналі призвів закладений детонатор

Фінал НС на Вінничині: пошкоджено 2 тисячі будинків,
на розмінування піде два місяці

Як повідомляла “Новинарня“, близько 21:40 26 вересня спалахнула пожежа на складах боєприпасів (48-й арсенал ЗСУ), що розташовані біля села Сальник Калинівського району Вінницької області. Це призвело до масової детонації й розлітання снарядів.

Із Калинівки та навколишніх сіл було евакуйовано майже 30 тис. людей.

За фактами вибухів у Калинівці порушено справу з попередньою кваліфікацією “диверсія”.

Військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що до пожежі призвели не ДРГ і не безпілотник.

За даними міністра оборони Степана Полторака, на арсеналі під Калинівкою зберігалося 83 тисячі тонн боєприпасів, з яких 68 тисяч тонн були придатні до використання, решту складали компоненти до боєприпасів і брухт.
У ЗСУ заявили, що більше частину снарядів, які зберігалися на арсеналі, вдалося зберегти.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна