ЗСУ дев’ять разів відповіли на 15 обстрілів противника, без втрат

 

За минулу добу, 27 вересня, незаконні збройні формування на Сході 15 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України, зокрема вісім разів – після 18:00. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, українські військові дев’ять разів вогнем у відповідь примушували ворога дотримуватись “режиму тиші”. Унаслідок бойових дій втрат серед наших захисників немає.

“Наприкінці минулої доби інтенсивність обстрілів наших позицій з боку російсько-окупаційних угруповань дещо зменшилась. Після 18-ї години противник не застосовував міномети та інше важке озброєння, проте повного дотримання режиму тиші не було”, – зазначив речник штабу АТО.

Донецький напрямок. На початку доби, вночі, упродовж майже двох годин окупанти двічі били з танка поблизу Авдіївки. На підступах до міста противник випустив також десять мін калібру 120 міліметрів та 13 мін – калібру 82 мм. Крім того, російські найманці обстрілювали Авдіївську промзону з гранатометів різних видів.
Під вогонь ворожого 120-міліметрового міномета потрапили укріплення сил АТО біля Пісків. Стрілецька зброя НЗФ працювала неподалік Кам’янки.
Увечері проросійські найманці продовжували обстрілювати захисників Авдіївки, використовуючи лише стрілецьку зброю. Гранатомети різних видів працювали поблизу Пісків, а великокаліберні кулемети – на підступах до Невельського.

На Приморському напрямку з початку доби бойовики били із 82-міліметрового міномета на околицях Талаківки, а з гранатометів – поблизу Гнутового. Також під вогнем великокаліберних кулеметів опинилися опорні пункти ЗСУ неподалік Мар’їнки.
Пізно ввечері окупанти обстріляли сили АТО в районі Широкиного та Талаківки.

На Луганському напрямку ввечері під гранатометний вогонь противника потрапили наші опорні пункти у районі Лобачевого та Станиці Луганської. Використання бойовиками стрілецької зброї зафіксоване біля Кримського.

Читайте зведення за 26 вересня:
Доба АТО: 15 обстрілів, один поранений

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна