Бойовики “Талібану” обстріляли аеропорт Кабула, в який прибув міністр оборони США

 

Бойовики радикального ісламістського руху “Талібан” випустили кілька ракет в районі аеропорту Кабула й заявили, що цілилися в літак міністра оборони США Джеймса Меттіса, котрий якраз прибув з візитом в Афганістан.

Інцидент стався 27 вересня, повідомляє агенція Associated Press.

Унаслідок нападу загинула афганська жінка, ще 11 цивільних осіб отримали поранення.

Повідомляється, що афганським спецпризначенцям вдалося відбити напад та знищити чотирьох терористів.

Наджиб Даніш, речник міністерства внутрішніх справ Афганістану, заявив, що бойовики Талібану” випустили приблизно шість снарядів у районі аеропорту, поціливши як у міжнародний, так і в військовий сектори летовища, а також у два цивільні будинки.

Повідомляється, що інцидент в аеропорту стався через кілька годин після прильоту міністра оборони США. Під час нападу Меттіс уже зустрічався із президентом Афганістану Ашрафом Гані та генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, який також перебуває з візитом у Кабулі.
Внаслідок ракетного обстрілу американці не постраждали.

Забіхуллах Муджахід, речник “Талібану”, заявив у “Твіттері” про відповідальність талібів за цю акцію. Ще раніше відповідальність за атаку взяло на себе терористичне угруповання “Ісламська держава”.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс прибув до Афганістану вперше після того, як президент США Дональд Трамп в серпні оголосив нову афганську стратегію.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна