Нова стратегія США в Афганістані від Трампа: посилити санкції і військовий контингент, але не насаджувати свою демократію

 

Вашингтон продовжить підтримувати уряд і військових Афганістану.
Про це заявив президент США Дональд Трамп у зверненні на базі Форт-Майєр в Арлінгтоні у вівторок, 22 серпня, передає DW.

“Коли-небудь після ефективних військових зусиль, імовірно, буде можливе політичне рішення, яке включало б у себе елементи “Талібану” в Афганістані”, – сказав Трамп, додавши, що ніхто не знає, коли це станеться і чи станеться взагалі.

Американський президент наголосив, що інтереси США в Афганістані і Пакистані полягають у тому, аби зупинити відтворення пристановищ, які дають можливість терористам загрожувати Америці, та запобігти потраплянню ядерної зброї в руки терористів.

Трамп сказав, що США посилять санкції та інші економічні і юридичні заходи впливу проти воєнізованих структур Афганістану, щоб усунути їх можливості експортувати тероризм.

При цьому, за словами американського лідера, Штати більше не будуть перебудовувати інші країни за власною моделлю.

Також Трамп заявив, що Вашингтон надалі не розкриватиме чисельність американських військ в Афганістані.

Незадовго до виступу Трампа телеканал Fox News з посиланням на високопоставленого чиновника у Вашингтоні повідомив, що Дональд Трамп підписав нову стратегію США щодо Афганістану, яка передбачає відправку в країну ще 4 тисяч американських військових.

Наразі, як відомо, в Афганістані перебувають 8400 військовослужбовців США.

Агентство нагадує, що дане рішення щодо Афганістану було прийнято Трампом в суботу, 19 серпня, після зустрічі з військовими радниками.

Читайте також:
Внаслідок “дружнього” удару ВПС США в Афганістані загинуло 16 поліціянтів

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна