“Навіжений” з гранатою, який підпалив будинок нардепа Берези, після побиття потрапив у реанімацію

 

Перший заступник голови фракції “Народний фронт” Андрій Тетерук розповів, нібито психічнохворий чоловік підпалив гостьовий будинок й автомобіль народного депутата від “НФ” Юрія Берези.
Про це Тетерук сказав у коментарі УНІАН.

“З того, що мені відомо, якась душевнохвора людина втекла з лікарні, бо вона ще з літа десь там переховувалась. Я не знаю подробиць. Але вона підпалила гостьовий будиночок, машину Nissan. І її там охоронці після цього затримали й передали поліції. А далі будемо чекати повідомлення від правоохоронних органів”, – зазначив Тетерук.

Фото: ГУ НП

Раніше видання “Інсайдер”, посилаючись на джерела у місцевих правоохоронних органах, повідомило, що 24 вересня близько першої години ночі в будинок депутата від “Народного фронту” Берези в селі Чумаки Дніпропетровської області по вул. Шевченка, 1-а (власник депутат Верховної Ради Береза Ю. М.) намагався проникнути невідомий чоловік.

За інформацією видання, чоловік 1980 року народження перебуває у тяжкому стані, у нього зламані чотири хребці, внутрішньочерепна гематома, що лишає йому примарні шанси вижити. Зараз він у реанімації у Кривому Розі.

Джерела вважають, що травми чоловіку завдав депутат Береза.

25 вересня на сайті Головного управління Нацполіції у Дніпропетровській області було розміщене повідомлення про затримання чоловіка, який підпалив будинок та автомобіль.

“23 вересня 2017 року близько опівночі зловмисник підпалив одну з кімнат нежитлового будинку в селі Чумаки П’ятихатського району Дніпропетровської області. А трохи згодом автомобіль Nissan, припаркований на березі річки Саксагань. Будинок охороняли двоє чоловіків, які помітили вогонь, швидко локалізували пожежу та викликали поліцію. За скоєння злочину був затриманий мешканець м. Кривий Ріг 1980 року народження”, – зазначали в поліції.

Слідчі П’ятихатського ВП відкрили кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна). Підозрюваного затримано у порядку ст. 208 КПК України.

У вівторок, 26 вересня, на сайту ГУ НП з’явилося нове повідомлення щодо цієї справи: “Чоловіка, якого підозрюють у підпалі будівлі та автомобіля в с. Чумаки П’ятихатського району, затримали охоронці домоволодіння та викликали на місце слідчо-оперативну групу. Під час поверхневого огляду у затриманого вилучена граната РГД-5”.

Фото: ГУ НП

“Чоловік був доставлений до відділення поліції, де йому стало зле. Правоохоронці надали йому долікарську допомогу та доставили до центральної районної лікарні м. П’ятихатки. Звідти затриманого відправили до лікарні м. Кривого Рогу.
В рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 121 ККУ (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень), слідчі викликали на допит охоронців будівлі, де сталася подія. Триває досудове розслідування”.

Юрій Береза

Юрій Береза — український військовий, правоохоронець і підприємець (1970 р.н.).

У 2014 році – командир батальйону спеціального призначення “Дніпро-1” Головного управління МВС України у Дніпропетровській області.

Уродженець села Саксагань П’ятихатського району Дніпропетровщини.
Після звільнення із ЗСУ в 2003 році займався бізнесом.

Народний депутат України 8-го скликання від фракції “Народний фронт” (№10 у списку). Заступник голови фракції.
Голова підкомітету з питань воєнної безпеки та оборони Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

Почесний президент футбольного клубу СК “Дніпро-1”.

Читайте також:
Ігри з гранатою: під Києвом один військовий загинув, троє поранені

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна