Країни Радбезу ООН підтримують українську позицію щодо миротворців на Донбасі, – Клімкін

 

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє, що Радбез ООН підтримує позицію України щодо миротворців на Донбасі.
Про це Клімкін заявив в ефірі телеканалу ICTV.

«Я в Нью-Йорку провів багато зустрічей із усіма членами Ради Безпеки, з кожним міністром дуже детально поговорив, усі підтримують нашу позицію», – заявив він.

«Стосовно російської резолюції зараз не почалось нічого, окрім дуже формальних експертних консультацій», – додав міністр.

Також Клімкін заявляє, що резолюція щодо розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі буде погоджена з країнами Великої сімки, ЄС, Китаєм, після чого вона буде внесена на розгляд Ради Безпеки ООН.

«В чому полягає трюк, якщо б ми зараз внесли будь-який проект резолюції, навіть найкращий, Росія почала б одразу гратися або сама або за рахунок свої друзів, щоб начебто зблизити [резолюції], типу нам потрібен компроміс, нам потрібен компроміс зараз – а чого б це не прибрати, а може, [відправка миротворців на російський] кордон на другому етапі. Тому ця позиція – не тільки позиція української сторони, а позиція всіх наших друзів і партнерів…
Спочатку спільна позиція – з Великою сімкою, з ЄС, з усіма країнами, Китай теж важливий, я провів майже годину з китайським міністром, щоб пояснити всі нюанси – і тільки потім ми підемо з нашою резолюцією. Але це буде спільна резолюція, а не тільки наша резолюція», – розповів Клімкін, якого цитує УНІАН.

Читайте також:
Волкер: Введення на Донбас миротворців ООН дозволить провести там вибори

Як повідомляла “Новинарня“, президент України Петро Порошенко на Радбезі й Генасамблеї ООН виступив з ініціативою розгорнути миротворчу місію на Донбасі. Причому в цій місії не має бути росіян, і вона має поширюватися на всю територію Донбасу, включно з україно-російським кордоном.
США підтримали українську ініціативу введення миротворчої місії Організації Об’єднаних Націй на Донбас.
Водночас Росія наполягає на власному проекті задіяння міжнародного контингенту ООН для охорони СММ ОБСЄ лише на лінії розмежування.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.