У КНДР – новий землетрус з ознаками ядерного випробування

 

У районі північнокорейського полігону Пунгері, де проводяться випробування атомної зброї, зафіксовано новий землетрус з епіцентром поблизу поверхні землі.

Про це повідомляє китайська інформаційна агенція “Сіньхуа“.

Така глибина (оцінюється сейсмологами як 0 км) не є властивою для природних землетрусів, відтак китайські науковці зробили припущення, що інцидент має штучну природу.

“Китайська сейсмологічна служба каже, що землетрус імовірно відбувся внаслідок вибуху, а також – що він стався в тому самому місці, де було проведено останній вибух водневої бомби КНДР”, – йдеться в повідомленні агенції.

Водночас потужність даного вибуху була дуже малою у порівнянні з термоядерним вибухом, що відбувся 3 вересня і був підтверджений Пхеньяном. Тоді називалася магнітуда від 5,8 до 6,3, нині потужність у понад 100 разів менша, її бальність оцінюється на рівні 3,4.

Читайте також:
КНДР у відповідь на заяви Трампа пригрозила вибухом водневої бомби
в Тихому океані

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна